Kezdőoldal » Otthon » Kert » Diót mikor és hogyan érdemes...

Diót mikor és hogyan érdemes szedni?

Figyelt kérdés
Három éve költöztünk egy kertes házba, nagy diófa all az udvaron. Eddig mindig fekete volt, de most jól néz ki. Viszont nem tudom, mikor és hogyan érdemes szuretelni, utána tartani és mikor kell/lehet felhasználni? Előre is köszi!

2022. szept. 26. 09:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagy ördöngősség,amikor magától hullik akkor már jó,vagy kisebb rázogatásra.Ha a héja könnyen lejön akkor jó.Mi a padláson szárítottik még egy darabig aztán törtük de azonnal is felhasználható
2022. szept. 26. 09:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Van felénk egy mondás: bolond ember aki diót ver meg havat seper :-) Öszeszeded, száraz helyre teszed, aztán megtöröd, kibelezed, hálós zsákban felakasztod, dettó száraz helyen és eláll.
2022. szept. 26. 10:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szeptemberben már szokott hullani a fáról. Ilyenkor már elválik a héjától. Szedd össze, tartsd száraz, lehetőleg szellős helyen, mert sok olajat tartalmaz és meleg helyen megavasodik. Bő két év után szintén avas lesz, bárhol tartod. Héjában raktározva tovább bírja avasodás nélkül, ezért csak annyit pucolj meg (és darálj le), amennyi kell, vagy rövid időn belül felhasználsz.

A megdaráltat ne tartogasd hetekig és tartsd zárt edényben a hűtőben.

Bármikor felhasználhatod (megrágva, megtörve torta díszítésére, darálva kalácsba, süteménybe).

2022. szept. 26. 10:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Simán csak össze kell szedni a fa alól. És nem kell olyan lustának lenni, mint anyámék, hogy kivágták a 40 éves diófát, aminek semmi baja nem volt, mondván "te fogod feltakarítani ősszel a leveleket?" Idén nyáron meg szenvedtek a melegtől árnyék nélkül...
2022. szept. 26. 10:51
 5/16 anonim ***** válasza:
53%
A diófa levele alkalmas teának is! (L. internet vagy szakkönyvek).
2022. szept. 26. 11:05
 6/16 A kérdező kommentje:
Szóval meg kell várni, hogy leessen?
2022. szept. 26. 12:32
 7/16 anonim ***** válasza:
52%
#4: Juj, ez nagyon szomorú :-( Mindig fáj a szívem, ha egy fát kivágnak. Miért nem mondtad, hogy igen, majd én összeszedem?
2022. szept. 26. 12:40
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
#6: Persze, le is verheted, de én mindig csak összeszedegetem. Egy kis testmozgás nem árt :-) Ami valami fenn marad az meg kell a varjaknak, szajkóknak stb. Szeretjük őket is.
2022. szept. 26. 12:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, meg kell várni, hogy leessen. (A fa nem hülye, azt dobja le, ami már jó.) Minden nap ezzel tréningezek munkából hazamenet, 61 évesen. Összeszedem a lepotyogott diót, és száraz helyen kiterítem egy sorban, hogy megszáradjon. Minden nap megrázogatom, forgatom a már száradókat.
2022. szept. 26. 14:01
 10/16 anonim ***** válasza:
Én mindig onnét,akkor szedem,ahol nincs otthon a tulaj =D
2022. szept. 26. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!