Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fűkaszát vegyek?többi lent

Milyen fűkaszát vegyek?többi lent

Figyelt kérdés

Fűkaszát akarok venni,eddig Strauss om volt de feladtam..azért vettem hogy a ház körül a fal mentén,és a telken le vágjam vele a házat,de még erre is alkalmatlan volt,folyton volt vele valami.

A munkája kb 6-800m2 és van hogy későn érek oda,előfordul a derékig érő gaz tehát jó erőset szeretnék.

Véleményekre,tapasztalatokra lennék kíváncsi kinek mi vált be.

2022. szept. 8. 13:09
1 2 3
 21/25 NTBS ***** válasza:
Oleo-Mac.
2022. szept. 11. 19:03
 22/25 A kérdező kommentje:
mindkettő az,az egyik a 755 master a másik a BCH 500 T.
2022. szept. 11. 19:32
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

Az már kiderült, hogy a válaszoknak semmi értelme mert úgyis szimpátia alapján, szubjektívan fogod eldönteni milyen kaszát fogsz vásárolni. Felesleges objektívan érvelni melyik miért jobb vagy rosszabb.

Tehát vedd azt ami tetszik, és ennyi.

2022. szept. 11. 19:37
 24/25 anonim ***** válasza:
59%

"nagyon nem mindegy, hogy valamit Kínában gyártatnak a 100 forintos órabér miatt, de német mérnöki tervezés és német minőség-ellenőrzés mellett történik a gyártás."

Így is csak a jobb minőségű kínai gépek színvonalát érik el.

Lehet, hogy szebbek, formatervezettebbek, esetleg valamivel könnyebbek lesznek, de élettartam tekintetében nem fogják lényegesen meghaladni a kínaiakat, teljesítmény tekintetében pedig messze alulmaradnak, mert az olcsó Stihl-ek jellemzően kicsi, vagy legfeljebb közepes teljesítményűek.

Odaírják az utasításba, hogy ezek hobbigépek, és ha valaki komolyabban használja őket, hát Rába.

Egy ismerősöm a Stihl márkaboltban vásárolt ilyen hobbigépet, több köbméter tűzifa tekézésére. Egy év után elkezdett nehezen indulni, némi kínlódás után ráköltötte egy új gép árának felét, dugattyúcsere meg hasonlók, de úgy se bírt ki egy újabb évet. Ennyi pénzen vett volna 3 jó kínait, és ebből kb. a legelső kibírt volna ennyi fát, miközben fele idő alatt végez a fűrészeléssel, mert a kínai erős lett volna.

Több fakitermelő és bozótirtó vállalkozóról is hallottam, akik ilyen 10-15 E Ft-os, új korukban bikaerős Steel meg Stahl meg hasonló gépeket vesznek nagy tételben, a drága, és időnként magas javítási költségű minőségi gépek helyett. Ha a Steel tönkremegy, és már két gépből se lehet egy működőt csinálni, akkor kiteszik a kuka mellé. Az egyik ilyen vállalkozó azt mondta, annyiból kijön, amennyit korábban csak a Stihlek javíttatására költött.

2022. szept. 12. 05:14
 25/25 A kérdező kommentje:

Igen,ezt én is halottam,nekem is van egy kínai fűkaszám,pont ilyen logikából,de állandóan rossz..vehetnék újjat de nem akarok.

Jól felkerekítve kb 4000m2 fogok vele nyírni évente,erre ez a kínai gép alkalmatlan volt,neki akartam kezdeni mindig volt valami nyűgje,nem pörgött ki stb,pedig minőségi olaj és Mol 100 benzinét tankoltam bele,télire nem hagytam benne.

Nagyon meguntam a müszaki próblémákat ezért akarok professzionális gépet.

Elvileg a 4000m2/év-re eléggé túlméretezett gép,a 755 master sokkal többre van tervezve,nekem házkörüli munkára kellene de ez úgymond "pénzkereső" gép,azok veszik akik munkát vállalnak vele,és lenyírnak pl heti 4000m2-t.

Árukeresőn elég jól véleményezték ezt a típust,persze ez egy dolog,de attól még bizalom gerjesztő.

2022. szept. 13. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!