Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fűkaszát vegyek?többi lent

Milyen fűkaszát vegyek?többi lent

Figyelt kérdés

Fűkaszát akarok venni,eddig Strauss om volt de feladtam..azért vettem hogy a ház körül a fal mentén,és a telken le vágjam vele a házat,de még erre is alkalmatlan volt,folyton volt vele valami.

A munkája kb 6-800m2 és van hogy későn érek oda,előfordul a derékig érő gaz tehát jó erőset szeretnék.

Véleményekre,tapasztalatokra lennék kíváncsi kinek mi vált be.

2022. szept. 8. 13:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
54%

Hecht 155 benzinmotoros fűkasza segédkerekekkel

Cikkszám:

HECHT-155

108.000.-Ft

2022. szept. 8. 15:50
 12/25 anonim ***** válasza:
84%

Sthil vagy Husqvarna alá nem adnám.

Én is megjártam a hadak útját a 20 ezer forintos kínai szartól kezdve a 80-100 ezer forintos fél ipari gépekig, aztán több év után vettem egy Sthil-t, 3 éve a benzinen kívül mást nem kért még.

A Sthil-nek 100 éves tapasztalata van benzinmotoros gépekben, OEM gyártó ami azt jelenti, hogy saját fejlesztésű motorokat gyártanak-használnak.

Ellenben más gyártók nem saját fejlesztésű motorból dolgoznak, hanem valami kínai licence alapján készült motorokat építenek be a gépeikbe.

Az ár meg senkit ne tévesszen meg, egy 100 ezer forintos gépbe is simán beleraknak kínai licences motort, csak nem a filléres piaci szar anyaghasználattal gyártják le hanem valamivel jobb minőségben.

Saját és környezeti tapasztalatból beszélek. Olyan helyen lakok ahol szinte kötelező darab a benzinmotoros fűkasza minden háznál.

2022. szept. 8. 16:26
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Az olcsó gépeit a Stihl is Kínában gyártatja.

De persze, 200 felett szerintem már nem számít olcsónak.

Csak az a baj, hogy már egy 3 LE-s gép is duplájába kerül, mint amit a kérdező rászán.

A felsoroltak közül az Oleo-Mac BC 530 T a legerősebb, és szerintem neked kell is ennyi LE. Ha bízol az Oleo-Mac-ben. A konkrét típust nem ismerem, de a 755 Master az csak ajándékba kellene, pénzt nem adnék érte. Ilyen van a cégnél, nem jó.

A többi felsorolt meg azért elég gyenge.

Nem akarlak rábeszélni, de nekem 10 éve van Fuxtec, kb. ekkora a terület (több darabban), és kb. ilyesmi munkákra használom. Meg fűrésztárcsával kivágtam vele vagy 400 karácsonyfát. A mechanikája időnként törik, rá kell szánni 1-2 ezrest meg némi munkát, de a motor gyengülését csak idén kezdem egy kicsit érezni, ám még most is jó azért, és teljesen megbízható. Állítólag annak is japán a motorja, nem tudom.

2022. szept. 8. 19:17
 14/25 A kérdező kommentje:

11 es köszönöm a választ,segéd kerekes nekem nem hiszem hogy jó,fél méteres,hirtlen eltolódások is vannak a telken,úgy hogy nem jöhet szóba,de köszönöm a segítséget.

12-es nem ilyen részletesen de tisztában vagyok hogy a stihl a legjobb választás,de mint a 13-as válaszoló írta ami nekem kellene az úgy 400.000 ft körül lehet,1, kis telekre nem akarok ilyen komoly,drága gépet venni,2 az is elromolhat és egy javítás elég sokba kerülhet,tudom mert mezőgazdaságban dolgozok és van 2 db egyforma típusú stihlünk és hát nagyon sokszor voltak már szerelőnél,tehát az sem halhatatlan.

a 200.000 körüli stihlek meg gyengék szerintem 0,8 - 1,5 ló erők,nem lenne elég.De köszönöm a segítséged.

13-as köszönöm a választ.hát nem tudom kínait nem akarok,azzal már nagyon megjöttem..

de azért köszönöm.

2022. szept. 8. 20:35
 15/25 A kérdező kommentje:

most néztem meg fs 130- sok vannak nekünk.jó annyira sokszor nem romlik el mint nekem a strauss,de nagyon sokszor volt már rossz,és könnyen ott lehet hagyni egy új strauss árát.

meg javítanám az előző hozzászolásom azon részét hogy 1,5 ló erőig van ennyi pénzért mert majdnem 2 lóerős is van már 180.000 ért

2022. szept. 8. 20:48
 16/25 anonim ***** válasza:
78%

Az FS 130 lassan egy 10 éves gép, szóval ha van benne üzemóra akkor már várható ha szerelgetni kell időközönként.

Nekem FS 235 van, kerek 180 ezerért vettem 2019-ben, 2,1 lóerős gép. Jelenlegi ára 215 ezer, szóval nagyon messze van a 400 ezres kategóriától. 80-100cm-es szénát vágok vele 3 ágú késsel, kb. 3 ezer négyzetméteren. Plusz bozótost kerítés mellett évente 2x 1,5 méter szélesen 900 méter hosszan. Mint írtam, a benzinen kívül mást nem költöttem még rá. Néha a szöghajtást bezsírozom, és ennyi.

Nem a Sthil ajnározása a célom, csak mint írtam elég sok benzines kaszát láttam/tapasztaltam már, és nekem eddig ez vált be.

A kínai dologhoz hozzászólva: nagyon nem mindegy, hogy valamit Kínában gyártatnak a 100 forintos órabér miatt, de német mérnöki tervezés és német minőség-ellenőrzés mellett történik a gyártás.

Vagy kínai mérnökök tervezése, és kínai minőségben készül az alkatrész.

2022. szept. 8. 22:20
 17/25 anonim ***** válasza:
78%
2 karos huquarna. Több, mint 10 éve megvan, nagyon megy és megbízható.
2022. szept. 9. 06:49
 18/25 anonim ***** válasza:
51%
A Stihl ipari hulladék kategória, de gondoltam, hogy elő fog jönni, mert az a márkanév egyeseknél úgy beivódott a tudatba, hogy másról hallani sem bírnak. A felsoroltak közül az Oleomac nagyobb jó ár-érték arányú fűkaszák és megbízhatóak.
2022. szept. 9. 12:38
 19/25 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló köszönöm.

Igazából az oleo mac,NIKKARI és a Stihl közt spekulálok. A NIKKARI sokkal többet ad kevesebbért,messze a legjobb ár ennyi lóerőért,de úgy tudom kifutó és előbb utóbb pár év múlva nem lesz hozzá alkatrész +sokkal drágább mint egy Stihl alkatrész duplája vagy több,és ugye semmi sem örök,úgy hogy ezzel számolni kell.Az oleo val meg ugyan az a bajom mint a NIKKARIval hogy drágább az alkatrész nem duplája mint a Stihl de lényegesen többe kerül és ugye az is eltud romalani.De Szerintem vagy oleo Sparta lesz vagy a Bhc 400,leginkább a lóerő végett és a biztosabb alkatrész ellátottság végett,ha csak nem romlik el sokszor a garancia után akkor jobbat kapok olcsóbban mint ha a Stihl márkát választanám,és úgy tudom hogy a Sparta egy jó széria.

2022. szept. 9. 14:32
 20/25 A kérdező kommentje:

tovább keresgettem,a kérdés kiírása óta megváltozott a felállás.

2 gép között agyalok mint kettő Oleo-Mac az 1. számú az 755 master

a 2. számú pedig a BCH 500 T

be másolom a leírást

Master:

Az OLEO-MAC 755 MASTER benzinmotoros fűkasza egy mindennapi felhasználásra kifejlesztett, professzionális kerti gép.

Kiváló teljesítményű és tartós, masszív szerkezet jellemzi. Acél főtengellyel és gyémánttal megmunkált, 2 gyűrűs dugattyúval szerelték, mely hosszú élettartamot garantál.

A papír légszűrő védi a motort, így az kevésbé igényel karbantartást. A digitális gyújtótekercs könnyebb indítást tesz lehetővé.

A könnyű, magnéziumötvözetű ház ellenálló a külső erőhatásokkal szemben. A fűkasza súlya: 8,5 kg.

A fogantyú ergonomikus kialakítása kényelmes munkavégzést biztosít.

Tartozékok:

- 1 x 3 ágú kés

- 1 x damilfej: Tap’n go, Ø130 mm, 3 mm-es damillal

- 1 x komfort heveder

190.000ft

BCH 500 T

'H' sorozatú, költségtakarékos benzinmotoros bozótvágó

Intenzív használatra

Teljesítmény/Hengerűrtartalom: 2,8 HP - 2,1 kW/50,9 cm³

Csőátmérő: 32 mm

Markolat kar

Vágófej Load&Go ExtraLife Ø 130 mm fej, 3,00 mm damil Ø, 3 fogas tárcsa, Ø 255 mm

Vállheveder: dupla, professzionális

Az üzemanyagtartály űrtartalma: 1,1 L

Önsúly, vágóeszköz nélkül: 8,3 Kg

A “H” sorozat bozótvágó választék csúcsán a BCH modellek találhatók 50,9 cm³-től; ezeket jelentős teljesítményszint és már alacsony fordulatszámon lineáris motornyomaték jellemzi, az optimális választást kínálják az olyan legnehezebb munkákhoz, mint a mezőgazdasági földterületek megtisztítása sűrű fű, gyökerek vagy cserjék esetén.

Az alkalmazott műszaki megoldások garantálják az időtálló, mindig állandó minőséget; a BCH 500 modellek kettő különböző konfigurációban érhetőek el: markolatos és hátra vehető kivitelben, hogy megfeleljenek a felhasználók igényeinek.

170.000ft

ha muszáj lenne a kettő közül választani ki melyiket választaná?

2022. szept. 11. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!