Mennyibe kerülhet egy ciszterna építése?
Mivel amúgy is tereprendeznénk a kertben kis markolóval, eszembe jutott, hogy mi lenne ha, rögtön kiásatnánk egy ciszternát is? Nagyjából 2-300 literesre gondoltam, de ötletem sincs hogyan készül, mi kell hozzá, és hogy nagyságrendileg mibe kerülhet. Öntözéshez kellene, amúgy van vezetékes víz.
Aki mostanában készíttetett, segítsen plíz! :)
Akkorának nincs ertelme. Egy vadhordó 200liter.
Úgy kezd, hogy 5m3 től.
200 liter egy kis műanyag hordó, kb semmire nem elég ennyi vizet egy fél nap alatt kiöntözok a kiskertre. Ezt kb bárhol beszerezheted aprópénzért.
Több ezer literes tartályt lenne erdemes beásatnod de az nem olcsó. Minimum egy 5 ezer literes tartályban kezdenék gondolkodni nézd meg mennyibe kerül és mennyiért hozzák ki illetve, hogy a kis markoló tud-e olyan mélyen ásni és persze, hogy van-e elég hely.
Jól írják, nekem az 1050 l-es IBC csak cserepes növények öntözéséhez elég. (Elég sok van mondjuk.) 5000 liter is csak akkor elég valamire, ha nem nagy a kerted.
Ki kellene számolni, hogy érdemes-e rákölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!