Van mérgező csipkebogyó?
Ugye mindjárt ősz és már csak kb 1 hónap talán kettő és beérik a csipkebogyó úgye szeretnék majd belőle lekvárt és szárítmányt is készíteni, a kertemben van egy szép magas vadrózsa bokor és soha senki nem nyúlt a rajta termő csipkebógyókhoz, a tavalyi is ott feketedik a földön és a bokron egyaránt , viszont már egy idelye nézegetem a recepteket és felvetettem anyámnak az őtletet miszerint én betakaritanám télire, viszont ő azt mondta hogy szerinte ez nem ehető fajta és eddig ezért nem nyúlt hozzá
Tényleg van tőbb fajta ? Vagy esetleg összetudom téveszteni valami hasónlóval?
Nincs mérgező fajta
De ha ide feldobsz egy képet akkor biztosra megtudjuk mondnai milyen.
Szárítani az első fagyokig kell leszedni, talán az az egy bokor elég lesz szaritani.
Lekvarhoz azért már nagyobb mennyiség kell jónéhány kilogramm amihez sok bokor termését hosszú fáradtságos munkával kell leszedned ha már megcsípte a dér. Aztán kibelezni többször paszirozni, át is kell szűrni néhányszor sok munka van vele.
Klasszikus csipkebogyó, ha egyszer felismered,nem fogod összetéveszteni semmivel.
Kivéve,ha gyengén látó vagy, esetleg szellemileg gátolt,sérült, ittas,bódult.
Fent említett okok közül egyszerre kettő is fenn áll akkor nagy a gond.
Vendég marasztaló a növény a visszahajló tüskéi miatt.
Magozása ,darabolása számomra nehezebb a leszedésénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!