Csipkebogyó szárítása levegőn?
Figyelt kérdés
Kezdő vagyok még ebben :) az lenne a kérdésem, hogy lehetséges most télen a csipkebogyót pl erkélyen kiszárítani? Vagy csak a sütőben lehetséges? Köszönöm! :)2021. dec. 5. 12:17
2/4 anonim válasza:
"gyorsabb módszer, ha sütőben szárítjuk a csipkebogyót. Ügyeljünk arra, hogy a sütő hőmérséklete semmiképpen ne haladja meg a 60 fokot, mert akkor a bogyók megsülnek, ráadásul vitamintartalmuk is veszendőbe megy. Szárítás közben párszor forgassuk meg a terméseket.
Sűrű szövésű dróthálóból eszbákált kis kosárban a radiátor fölé akasztva is kiválóan szárítható a csipkebogyó - persze csak ha már fűtésszezon van."
3/4 anonim válasza:
Én úgy tudtam eddig, hogy félbe kell vágni, kimagozni, vízben alaposan átmosni egymás után többször is, hogy a magszőröktől megszabaduljunk, leitatni a felesleges nedvességet ill. eltávolítani valahogyan és utána szárítani nem túl magas hőmérsékleten. A gyógynövényeket és a csipkebogyóhoz hasonló erdei terméseket jól szellőző padláson vagy hasonló helyiségben szokták szárítani vékony rétegben kiterítve és szükség szerint forgatva az egyenletes száradás meggyorsítására.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :) Én mindenkit felpontoztam :)
2021. dec. 6. 14:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!