Ha csipkebogyóval ágyas pálinkát készitek, akkor annak magas lesz a C-itamin tartalma?
Figyelt kérdés
Tehát a pálinkába beledobálpk egy csomó frissen szedett, nyers csipkebogyót.2022. febr. 27. 13:28
1/6 anonim válasza:
Lehet, de a savanyú íze miatt aligha "itatja" magát.
2/6 anonim válasza:
NEM. A c-vitamin 60 fok fölött elbomlik, a pálinkát meg csak ki fogod fözni!
3/6 anonim válasza:
2
Oké.De a kérdésben ágyas pálinkáról van szó.Az meg tudomásom szerint a már kifőzött pálinkából készül.Az már nem kap hőt.Így a vitamin is benne marad.
4/6 Phoney válasza:
100 g csipkebogyóban alig 500 mg C-vitamin van, szóval még ha ihatatlanra is ágyazod, féldecire elég sovány mennyiség jut majd. Az alkohol pedig ráadásul rontja a C-vitamin hasznosulását, szóval a csipkeágyas pálinka valszeg még mindig inkább árt a C-vitaminbevitelnek, mint használ.
( [link] )
5/6 anonim válasza:
Nem egyszerűbb külön pálinkázni és C vitaminozni?
6/6 anonim válasza:
Minden nap atom részegre kellene inni magad csipkebogyó ágyas-pálinkából, hogy a napi C vitamin szükségletedet fedezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!