Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen szőlőfajta lehet ez?

Milyen szőlőfajta lehet ez?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

Tavasszal egy öreg házat vettünk, elhanyagolt kerttel. A ház mellett találtuk ezt a szőlőtőkét, ami valamikor lugas része lehetett. Megmetszettem, kötözgettem, kacsoltam és eddig semmilyen betegséget, kártevőt nem láttam rajta. Már kezd érni, kellemes az íze. Szeretnénk megtartani. Jó lenne tudni, vajon milyen fajta lehet???

2022. aug. 12. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Talán hárs levelü.A levélről gondolom,mert nekem is van.
2022. aug. 12. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez inkább valami csemegeszőlő. Muskotályos ízű?
2022. aug. 13. 07:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Zalagyöngye is lehet.
2022. aug. 13. 08:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Bár még csak most kezd érni, nem mondanám tipikusan muskotályos ízűnek.

A jellemzői alapján, amennyire utána tudtam nézni, talán Saszla lehet.

2022. aug. 13. 10:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is gondoltam rá, de az nem lehet ilyen hamvas.
2022. aug. 13. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:

A Saszla nalunk rettenetesen erzekeny mindenre esősebb időszakokban gyakran kell permetezni nem hiszem, hogy egy lakatlan telken huzamosabb ideig megmarad ilyen szepen permetezés nélkül bár az ide év nagyon kedvező.

Nalunk a Saszla még nem érik.

a Zalagyöngye és a Csabagyöngye van fogyasztható állapotban. De ha délebbre laksz ott más lehet a helyzet. Idén minden szőlő hamarább érik ahogy tapasztalom.

2022. aug. 14. 00:59
 7/7 maja51 válasza:
Én szerintem is valami csemege szőlő lehet, lehe,hogy valami rezisztens fajta, hogy permetezés nélkül is ilyen egészséges!
2022. aug. 14. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!