Abasáron 20-25 évvel ezelőtt melyik szőlőfajtákat termesztették leggyakrabban?
Elhiheted, hogy aki ezzel foglalkozott ott és akkor, nem itt olvasgat az oldalon!
Internetről tudom, hogy a Mátrai borvidék meghatározó települése, tehát biztos, hogy többféle szőlőt termesztettek ott.
Vigyél oda majd egy hozzáértőt, az hátha megtudja mondani, hogy milyen fajta lehet.
Amúgy, miért fontos ez?
Abasár (nekem a szomszéd település) már legalább fél évszázada a magyar szőlőszaporítás egyik központja.
Azt le tudom írni, hogy a borvidék legfőbb hagyományos fajtái az olaszrizling, leányka, muscat ottonel, szürkebarát, sauvignon blanc és chardonnay, esetleg még Irsai, de ez semmit nem jelent, mert itt 20-25 éve már mindent szaporítottak, amit csak el tudtak adni.
Ahogy írják, kell keresni egy hozzáértőt, aki beazonosítja a fajtákat, vagy pedig nekifogsz a neten nézelődni. Vannak nagyon jó leírások. Vagy a két módszert ötvözve, jó fotókat csinálsz a fürtökről, levelekről, hajtásvégekről, és ezekkel érdeklődsz kertészeti fórumokon, pl. az Indexen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!