Kezdőoldal » Otthon » Kert » A ribizli magot hogy tudom...

A ribizli magot hogy tudom elvetni?

Figyelt kérdés
Vettem finom nagyszemű házi ribizlit és gondoltam párnak nem nyelem le a magját hanem eltenném jövőre. A paradicsomnak meg a paprikának úgy tudom hogy ki kell szárítani a magját és aztán lehet elvetni. A ribizlinél ez hogy megy? Egyből lehet csíráztatni vagy kell szárítani ezt is?

2022. jún. 15. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem fog menni...

Tövet kell venned, rendes kereskedésben.

2022. jún. 15. 15:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Sanszos, hogy hibrid, és ha ki is kel a mag, nem olyat terem. Már ha terem. Kerttel rendelkező ismerősöket kérdezz körbe, dugványt tudnak-e adni.
2022. jún. 15. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Jól írják, ez hibrid, mint minden termesztett gyümölcs. Magvetéssel nem azt fogod kapni, mint ami az anyatő volt, hanem egy teljesen bizonytalan új hibridet. (Lásd: két keverék kutya közös kölyke is lehet ezerféle.)

Nekem van egy magától magról kikelt, terem éppen, de kicsit és, savanyút. Mivel olyan helyen van, ahol úgysincs semmi, ezért nem vágom ki, de értelme nincs sok.

Ha szaporítani akarod, beszélj azzal, akitől vetted. Kérj (vegyél) tőle márciusban a lemetszett vesszőkből egy marékkal. (Beszéld meg vele, hogy mikor metsz, és azon frissen menj érte.)

30 cm-es vesszőt ledugsz felásott földbe félig vagy mélyebbre, beöntözöd, aztán ha rá se nézel többet (csak kapálod, hogy ne ölje el a gyom), akkor is a fele kigyökeresedik. Ha öntözöd is, akkor 100%-hoz közeli lesz az eredmény. Végleges helyre érdemes, egy évet nyersz azzal, ha nem ülteted át. Nekem így lett az egyik telkemen a ribizlis, volt pár bokor, és a lemetszett ágakat szurkáltam le sorjelzőnek a veteményhez, soha nem öntöztem, aztán kigyökereztek.

2022. jún. 15. 16:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez a növény nem magról szaporítható.
2022. jún. 15. 17:46
 5/6 anonim válasza:

Magról nagyon hosszadalmas és lehet nem kapod azt amit szereznél,ha fiatal vagy és unatkozol csináld.

De érdemesebb normális tövet venni a faiskolában

2022. jún. 15. 19:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor nem bajlódok a magokkal.

2022. jún. 16. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!