Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem művelnek az emberek...

Miért nem művelnek az emberek konyhakertet manapság?

Figyelt kérdés
Családi házas övezetekben sem nagyon látni már,kivéve pár idős embernél. Ennyire nem éri már meg zöldséggel,gyümölccsel foglalkozni? Akik megtermelik(ahonnan felvásárolják a zöldégesek is) azoknak miért éri meg?
2022. máj. 28. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:
76%

#69 Március elején egy nap alatt megcsináltam a hagyma helyét, elduggattam, este pedig lefújtam Stomp aqua-val (alapgyomirtó). Azóta egyszer tolikapáztam meg, ami kb 20 percembe került. Ezután tolikapázni, vagy kapálni már nem kell (már nem is lehetne).

És cserébe van 1-2ezer tő hagymám ami bármikor kéznél van itthon és valószínűleg egész évre elég lesz.

2022. máj. 30. 09:44
 72/78 anonim ***** válasza:
9%
És szerinted minden veteményes ugyanolyan? Meg mindenki csak hagymát termeszt? Meg mindenki vegyszerrel? És még te papoksz, hogy nem minden fekete-fehér? Atya ég :D
2022. máj. 30. 10:15
 73/78 anonim ***** válasza:
68%
Nem, arról én papoltam.
2022. máj. 30. 10:17
 74/78 anonim ***** válasza:
17%
Gratulálok hozzá :)
2022. máj. 30. 10:22
 75/78 anonim ***** válasza:
76%

#72 Mert amit a boltba veszek az vegyszermentes? :D Aligha!

Igen, rengeteg mindent termesztek magamnak és még így is csak heti 2-3 alkalommal foglalkozom a kertel.

Tavasszal van egy időszak amikor sok a munka vele. de ha már minden a végleges helyén van akkor már nem igényelnek túl sok munkát.

De nagyjából hogy miket is, mi van jelenleg a kertemben.:

cukorborsó

hagyma

zöldbab

szárazbab

ceruzabab

zeller

mángold

bazsalikom

kapor

édeskömény

cukkini

padlizsán

paradicsom

paprika

uborka

sárgadinnye

görögdinnye

kelbimbó

brokkoli

Fejes saláta (ezekből már csak pár darab)

Burgonya

Batáta

Csicsóka

De ezen felül van gyümölcsös

csemegeszőlő

Sárga és vörös málna

Fekete és fehér ribizli

és áfonya.

És ami ugyan nem kert de hozzájárul a konyhához: Baromfiudvar 30db tojótyúkkal és pár libával meg kacsával.

Cserébe nagyjából ettől az időszaktól kezdve húst valamilyen zsiradékot, fűszereket meg pár tejterméket leszámítva, nemigen vásárolok élelmiszert.

2-3 hetente bőven elég elmennem vásárolni ha elfogy itthon valami tisztálkodási szer vagy egyéb más.

2022. máj. 30. 10:49
 76/78 anonim ***** válasza:
0%
Az én kertem vegyszermentes, minek egy kiskertet gyomírtózni? :D csak azok teszik akik lusták. Bárcsak dolgoznál inkább helyette, akkor legalább értenéd a gazdaságod és a pénzügy világát, mert az még a huszadik kommented után sem esik le, hogy folyamat égeted magad
2022. máj. 30. 16:49
 77/78 anonim ***** válasza:
16%
De.. Majd a te kedvedért a szabadidőmben is dolgozni fogok, hogyne...
2022. máj. 30. 18:20
 78/78 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell, maradhatsz ilyen butuska is
2022. máj. 30. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!