Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem művelnek az emberek...

Miért nem művelnek az emberek konyhakertet manapság?

Figyelt kérdés
Családi házas övezetekben sem nagyon látni már,kivéve pár idős embernél. Ennyire nem éri már meg zöldséggel,gyümölccsel foglalkozni? Akik megtermelik(ahonnan felvásárolják a zöldégesek is) azoknak miért éri meg?
2022. máj. 28. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 anonim ***** válasza:
28%
lusták
2022. máj. 28. 14:16
 2/78 anonim válasza:
25%
Lustaság miatt, inkább a tv előtt tespednek
2022. máj. 28. 14:18
 3/78 anonim ***** válasza:
95%

Én művelem a kertet. Ha mindent egymás mellé teszek (magok, locsolás, táp, permetezés, befektetett idő), akkor nem éri meg pénzügyileg. De én szeretek kertészkedni.

Nagyban megéri, ha van felvásárló, mert nem lakosággi árakkal és kiskerti módszerekkel termesztik a növényeket.

2022. máj. 28. 14:18
 4/78 anonim ***** válasza:
85%
A mai modern rabszolgakorban, nem sokaknak van rá idejük.
2022. máj. 28. 14:20
 5/78 mindentudó99 ***** válasza:
85%

Ahogy a 4 es írja

Sokan több műszakban dolgoznak éjjel nappal. Nem hiányzik leggtöbbjüknek a kapálás. Nekem is csak szőlő és gyümölcsfák vannak. A szőlőt is úgy kapáltatom mással. Én inkább megyek pecázni vagy csak döglök

2022. máj. 28. 14:47
 6/78 anonim ***** válasza:
85%
Attól, hogy te nem látod, még művelnek. Hozzánk se látnál be, most építketünk,de a hátsókertben ott a veteményes. Ahogy a szomszédoknak is. Nem éri meg amúgy, ha a pénzt és időt nézed, de hobbinak jó
2022. máj. 28. 14:56
 7/78 anonim ***** válasza:
63%
Nincs kertjük sokaknak.
2022. máj. 28. 14:57
 8/78 anonim ***** válasza:
88%

A befektetett ido es penz nem eri meg mert a vegen olcsobban josz ki ha megveszed a piacon. A mamam csinalta a kertet mikor meg birta es rengeteg vele a munka. fel kell szantani, vetni, kapalni, locsolni. Mikor szeded le a termenyt az is sok melo es utana kitakaritani a kertet.

A termeloknek azert eri meg mert ok nagyban csinaljak es olyan eszkozokkel amivel rengeteg idot sporolnak. Az sem mindegy hogy furt kuttal ontozol vagy csapvizet hasznalsz.

2022. máj. 28. 14:59
 9/78 anonim ***** válasza:
18%

Sok oka lehet.

1. Gazdagok.

2. Nincs szabadidejük, mert annyit dolgoznak. Akár főállásban, akár másod- vagy harmadállásban.

3. Lusták. (A leggyakoribb ok.) Hogy mégse kelljen lenézni magukat, ezért bebeszélik maguknak, hogy nem éri meg. Sokkal hasznosabb a seggük vakargatása filmnézés közben.

4. Nem értenek hozzá, és nincs sikerélményük. (A második leggyakoribb ok.) Sok munkával meg sok pénzből se tudnak szép terményeket prezentálni. Hiába költenek rá, ha nem arra költik a pénzt, amire kellene. Pl. poharas palántát vesznek szabadgyökerű helyett, ráadásul áprilisban kiültetik, elfagy. Hiába gürcölnek, ha értelmetlen és fárasztó munkát végeznek hatékony munka helyett. Pl. egymás hegyére-hátára ültetnek mindent, nem férnek közé a kapával, és egy gyors kapálás helyett hason csúszva kell egyenként kihúzgálni a gyomokat. Elmegy a kedvük tőle pár év után, és aztán itt terjesztik ők is a GYK-n, hogy nem éri meg, sok munka, kevés haszon.

Mi dolgozzuk a kertet, és nem nagyon veszünk zöldséget meg gyümölcsöt egész évben, mert szinte minden megterem. Pedig zöldség és gyümölcs is nagyon sok fogy nálunk, több mázsa. Növénytől függően negyedébe vagy huszadába kerül megtermelni, mint megvenni. És még ez is bejön a felesleg eladásából.

Természetesen, és azt is megértem, ha valaki lusta, nem vagyunk egyformák. Csak azokon szoktam felháborodni, akik tagadják, hogy lusták...

2022. máj. 28. 15:09
 10/78 anonim ***** válasza:
11%
9-es írja jól
2022. máj. 28. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!