Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vannak olyan növények amelyeke...

Vannak olyan növények amelyeket mindenféle mezőgazdasági ismeretek nélkül lehet termelni a saját kis konyha a kertünkben úgy hogy jelentősen hozzájárulhat az étkezési költségeinkhez?

Figyelt kérdés
2022. máj. 24. 04:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Pedig èn is a 7sel èrtek egyet. 2 ève még azt sem tudtam, H mi a különbség a vetés ès az ültetés között. :) Idén mindent is termelek, ősszel kezdünk fóliázni.kicsit túl van misztifikálva. Olvass sokat, kérj tanácsot, próbálkozz.
2022. máj. 24. 13:44
 12/20 anonim ***** válasza:
51%

"Ha sok idő kell a kertre akkor felmerül hogy jobb ezalatt azt tenni, amihez értek"

Teljesen igaz. A szabadidő, amit a kertészkedésre fordítasz értékesebb, mint a megtermelt zöldség értéke. Minek szenvedjek a kertben az 550 Ft-os paradicsommal, ha annak az ötszörösét keresem meg egy óra alatt?

Mennyibe kerül a vetőmag? Mennyi a permetszer? Mennyi a locsolóvíz? Hány órát görnyedjek a földön ahelyett, hogy innék egy hideg sört a szobában és a hobbimmal, családommal foglalkoznék? Hogyan oldom meg a termés tárolását addig, amíg szükségem nem lesz rá és az mennyibe kerül? A boltban annyit veszek, amennyire aznap szükségem van, nem kell semmit tárolni.

Egy esetben éri meg: ha nyugdíjas vagy és korlátlan a szabadidőd.

2022. máj. 24. 13:46
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

"Minek szenvedjek a kertben az 550 Ft-os paradicsommal, ha annak az ötszörösét keresem meg egy óra alatt?"

Tudod, az átlagember alkalmazott és egy forintot nem kap, miután lejár a munkaideje, nemhogy 550 ft többszörösét. Otthon ül, nyomja a Facebookot meg nézi a tv-t, és közben panaszkodik, hogy elszálltak az árak.

Na, ha ők egyébként sem kapnak egy forintot sem a Facebookozásért, akkor jobban járnak, ha művelik a kertet.

Ezt az árakkal dobálózást meg hagyjuk már, 2-400 forintért kapsz vetőmagokat, permetezni meg nem divat már konyhakertben, a biogazdálkodásra törekszik a többség.

2022. máj. 24. 13:56
 14/20 anonim ***** válasza:
68%

"Otthon ül, nyomja a Facebookot meg nézi a tv-t, és közben panaszkodik, hogy elszálltak az árak."

Én is ezt mondtam: a szabadidőd a legértékesebb, ami nem munkával töltesz, hanem a családoddal és a hobbiddal. Hétfőtől péntekig reggel héttől este hétig távol vagyok, egy percet sem akarok palántázással és gazolással tölteni, hogy legyen otthon olyan zöldség, amit a boltban is megvehetek 5 perc alatt.

2022. máj. 24. 14:37
 15/20 anonim ***** válasza:
A hagymához és a cukkinihez nem kell különösebb hozzáértés
2022. máj. 24. 14:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Úgy különösebb hozzáértés semmihez se kell feltétlenül, de egy alapvető mindenképpen. Vagy gyerekkori emlék, vagy szomszéd tanácsa, vagy netről begyűjtött infók, valami. Ezekkel mondjuk az a baj, hogy aki abszolút nem ért hozzá, az képes a legnagyobb hülyeségeket utánozni, mert nem tudja felmérni, hogy ezek hülyeségek.

A különösebb hozzáértés majd akkor kell, ha jönnek a betegségek és a kártevők. Mert jönni fognak egy idő után. Ezeket fel kell ismerni akkor, amikor nem lett oda az egész termés, és védekezni kell, hogy legalább a termés egy részét megmentsük. Én több tucat növényfajt termelek piacra és saját részre, és még nem volt olyan, amit ne támadott volna meg valami.

4

"És ha pl. Túl ritkán vetem annak mi lesz a hátránya?"

Az, hogy azonos területen kevesebb darab növényed lesz. Mondjuk, még ez is sokkal jobb, mint ha 100 szép sárgarépa helyett őszre lesz 1000 egycentis. Volt már ilyen ismerősöm, aki nagy lendülettel elkezdett kertészkedni, és a 20 centis (!) sortávú répáját hiába mondtam, hogy egyelje ki, ő sajnálta, és hagyta félcentis tőtávval. Pedig nyula meg kecskéje se volt, azoknak jó lett volna így is.

2022. máj. 24. 15:17
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem kell permetezni?

Gombák, tetvek?

2022. máj. 25. 09:19
 18/20 anonim ***** válasza:

Hat azert mezogazdasagi ismeretek kell a konyhakerti novenyekhez is plane kertben ismerni az adott noveny kartevoit, milyen talajt kedvel, hova ultesd, arnyak kedvelo, arnyekturo vagy imadja a fenyt, a kertbe valo kiultetest megelozo palanta nevelest es a vetest is ismerni kell. Milyen novenytarsitasok vedik egymast. Mely novenyek baratok egymassal es melyek nem. Pl. mely novenyeknek kell tamasztek. Mikor kell locsolni. Es lehetne sorolni.

Kezd azokkal amik igenytelenebbek, hogy ne okozzon nekik problemat a kerteszkedesi ismeret nelkuliseged. Ahogy meg megvannak olvass ilyen oldalakat hogy Bálint gazda oldala vagy Megyeri Szabolcs oldala.

2022. máj. 25. 10:26
 19/20 anonim ***** válasza:
16-os azért ajánlottam neki két kertészmérnököt. :)
2022. máj. 25. 10:29
 20/20 anonim ***** válasza:

* árnyék kedvelő

Bocsánat tipozok állandóan, pedig nem vagyok diszlexiás. :D

Az ékezet nélküliséget nézzétek el légyszi.

2022. máj. 25. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!