Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért kell a szőlőt permetezni?

Miért kell a szőlőt permetezni?

Figyelt kérdés
Az öreg szőlő levelét állandóan megtámadja valami (peronoszpora, atka) de a termése mindig 100%os, szépen leszedem és finom bort csinálok belőle. A szomszédom meg állandóan nyekereg hogy miért nem permetezem a szőlőt.
2022. máj. 15. 13:47
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

A szomszédodnak feltehetőleg valami rendesebb, jobb minőségű termést adó szőlője van, ami egyáltalán nem terem, ha nem permetezik. A tiéd meg valami metilalkoholos direkttermő.

Mivel te a betegséget és az atkát tenyészted, ő hiába permetez, mert tőled mindig visszajut hozzá.

2022. máj. 15. 14:12
 2/7 mindentudó99 ***** válasza:
96%
A minőségi szőlőt permetezni kell. Ahogy írták a direkttermőt nem vagy egyszer kétszer.
2022. máj. 15. 14:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Ráhibáztatok mert oltvány szőlőm van, Zalagyöngye és a szomszédnak is
2022. máj. 15. 14:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Nincs direkttermő szőlőm de egyébként az sem ördögtől való dolog
2022. máj. 15. 14:51
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Nekem is van Zalagyöngye. Ha nem permetezném nem lenne belőle semmi. Ha nem a lisztharmat akkor a peronoszpóra vinné el.
2022. máj. 15. 15:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Próbáld ki hogy nem permetezed, nekem rengeteg szőlő terem egy tőkén, pedig a kímélőbb váltócsapos metszést alkalmazom
2022. máj. 15. 16:26
 7/7 anonim ***** válasza:
A Zalagyöngye eléggé betegségekre ellenálló fajta.Csak a rovar kártevők miatt kell nekem is gyakrabban permetezni.
2022. máj. 15. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!