Lehet gomba ellen szőlőt újra permetezni 7-10 napon belül? Részletek lenn.
Figyelt kérdés
A kertben 3 helyen van szőlő, mút vasárnap elutaztunk, előtte reggel körülnéztem és induló gombás tüneteket láttam az egyiken. Gyorsan lefújtam bordói lével, de csak azt mert másra nem volt idő. Most "rendesen" végig akarok permetezni thiovit-tal, kérdés, hogy azt a tövet is fújjam-e. Azért kérdezem, mert a bordói lé is valami 5 éves maradék volt, és az a tő van a legközelebb a szomszédhoz, ahonnét a betegség jön (elhanyagolt szőlője van), ezért arra gondoltam fújom azt is még egyszer.2019. júl. 19. 08:16
1/3 mindentudó99 válasza:
Nyugodtan fújhatod de ne csak thiovittal az csak lisztharmatra jó. Vegyél valami rezes szert is. Pl rézoxikloridot. Keverd a kettőt és hajrá.
2/3 mindentudó99 válasza:
Persze lehet hogy felszívódó szer jobb lenne ha beteg. Ridolil gold és Bumper.
3/3 anonim válasza:
A réz meg a kén nem ugyanarra való. A kén lisztharmatra, a réz meg a többi szőlőbetegségre. De csak megelőzésre. Ha már tüneteket látsz, akkor felszívódót használj.
Az nem baj, ha 5 éves a szer, de ha folyékony halmazállapotú dolog, akkor nem fagyhat meg, és hűvös helyen kell tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!