Ha most telt el 6 het a fumag elvetese ota es nagyon foltos a fu, varjak meg vagy nyirjam le?
Ahol van fu ott egyes helyeken mar 15-17 cm a fu.. valahol csak 5cm, 7 cm , csak az a baj hogy nagyon nagyon foltos maradt, szinte a fele kijott a fele nem
Mit csinaljak ..varjak meg vagy nyirjam le es ha nyiras utan se surusodik potoljam ?
Csak ha lenyirom a kisebb meretu fuszalakat nem fogom roncsolni?
Én rájöttem hogy ez a fűmag ez gagyi. Fullos földben biztos beindul mint a gomba, de pl. nálunk is össze-vissza jön ki.
Igaz, egy nagy zacskóval 40-50 m2-re írja én a felét szórtam ki... Így is sűrűnek találtam, 5-10 cm-re voltak egymástól a magok, nehogy már ne legyen elég.
De nem, nem elegendő. Ráadásul nagyon gyenge pázsitfűféle, igen soká lesz belőle igazán erős gyökerű gyep.
Potolni lehet ugy hogy elvetem a magokat es raszorok foldet vagy homokot ?
Merr ha gereblyezest valasztom a sok folt miatt felek konnyeden kiszedem a mar meglevo fuszalakat is
Ne takard be semmivel, mert a fűmag nem szereti a takarást!
Arra ügyelj, hogy madarak napközben ne csipegessék fel a magokat.
Szívesen tettem.
Ezt a vetési módot kertész mérnöktől tudom. Azt tanácsolja, hogy egy maréknyi fűmagot dobj fel a levegőbe és ez beteríti a talajt. Ügyelj, hogy szélcsend legyen és nézd meg, milyen sűrűre estek le a magok.
Na lenyirtuk a fuvet..es holnap potoljuk az ures helyeket. Ameddig ki nem nonek es meg nem nolnek a pici fuszalak is 6-7 cm-re addig a meglevo magasabb fuvet sem szabad lenyirni?
Gondolom ha ralepunk akkor roncsolja majd a kicsiket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!