Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha most telt el 6 het a fumag...

Ha most telt el 6 het a fumag elvetese ota es nagyon foltos a fu, varjak meg vagy nyirjam le?

Figyelt kérdés

Ahol van fu ott egyes helyeken mar 15-17 cm a fu.. valahol csak 5cm, 7 cm , csak az a baj hogy nagyon nagyon foltos maradt, szinte a fele kijott a fele nem

Mit csinaljak ..varjak meg vagy nyirjam le es ha nyiras utan se surusodik potoljam ?

Csak ha lenyirom a kisebb meretu fuszalakat nem fogom roncsolni?

2022. máj. 9. 10:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Én rájöttem hogy ez a fűmag ez gagyi. Fullos földben biztos beindul mint a gomba, de pl. nálunk is össze-vissza jön ki.

Igaz, egy nagy zacskóval 40-50 m2-re írja én a felét szórtam ki... Így is sűrűnek találtam, 5-10 cm-re voltak egymástól a magok, nehogy már ne legyen elég.

De nem, nem elegendő. Ráadásul nagyon gyenge pázsitfűféle, igen soká lesz belőle igazán erős gyökerű gyep.

2022. máj. 9. 11:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Kaszáld le és utána vesd be a foltok helyét. És öntözzed, főleg amíg ki nem nő, ill. amíg meg nem erősödik a gyökere, hogy mélyebb részekről is fel tudja szívni a nedvességet. Ha a zsenge gyökere kiszárad - vetheted újra.
2022. máj. 9. 14:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Potolni lehet ugy hogy elvetem a magokat es raszorok foldet vagy homokot ?

Merr ha gereblyezest valasztom a sok folt miatt felek konnyeden kiszedem a mar meglevo fuszalakat is

2022. máj. 9. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Ne takard be semmivel, mert a fűmag nem szereti a takarást!

Arra ügyelj, hogy madarak napközben ne csipegessék fel a magokat.

2022. máj. 9. 16:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor csak siman gereblyezes nelkul szorjam a foldre?
2022. máj. 9. 22:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, nem kell begereblyézni sem, mert akármilyen gondosan csinálod, az egyik fűmag mélyebbre kerül a másiknál. Ráadásul a fűmagvak egy része eleve vagy ki sem csírázik, vagy második évre elveszti szinte mindegyik a csírázóképességét.
2022. máj. 10. 09:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom :)
2022. máj. 10. 11:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Szívesen tettem.

Ezt a vetési módot kertész mérnöktől tudom. Azt tanácsolja, hogy egy maréknyi fűmagot dobj fel a levegőbe és ez beteríti a talajt. Ügyelj, hogy szélcsend legyen és nézd meg, milyen sűrűre estek le a magok.

2022. máj. 10. 11:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Na lenyirtuk a fuvet..es holnap potoljuk az ures helyeket. Ameddig ki nem nonek es meg nem nolnek a pici fuszalak is 6-7 cm-re addig a meglevo magasabb fuvet sem szabad lenyirni?

Gondolom ha ralepunk akkor roncsolja majd a kicsiket...

2022. máj. 14. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!