Tavaly vettem házrészt 3mftért. 1 év telt el, eltudnám adni most a házat 30mftért. És vennék ebből 1 másik házat 25mftért. Akkor 5mftnak kell fizetnem az adóját? Hogyis van ez?
Figyelt kérdés
2021. jan. 31. 18:11
1/16 anonim válasza:
Sokkal többet kell fizetned. Először is 30 - 3= 27 millió Ft vagyont szereztél, ennek a vagyonszerzési illetékét behajtják rajtad.
2/16 anonim válasza:
Tavaly óta 27 milliót emelkedett az ára?? Ezt hogy?
4/16 anonim válasza:
Én is vennék ilyen házat, aminek ennyit emelkedik az ára.
6/16 anonim válasza:
A 27 milliónak kell befizetned a 15%-át (cca. 4 millió) SZJA-ként. Ennek semmi köze hozzá, hogy utána mennyiért veszel ingatlant.
7/16 anonim válasza:
Izgatottan várom a választ, hogyan lehet egy 3 milliós házat egy éven belül 30 millióért eladni. Jaj, nagyon izgulok! Nekem is kéne egy ilyen.
8/16 anonim válasza:
A legjobb befektetés. S a titok kulcsa a kérdezőnél van. Egy csoda!
9/16 anonim válasza:
A 27millió után kell fizetned, illetve ha költöttél rá és vannak számláid, akkor az még lejön a 27m-ból. Már nincs az, hogy ha ingatlant veszel, akkor az is csökkenti az adóalapot. Sőt, ha veszel, akkor vagyonszerzési illetéket is fizetni kell. Szóval 4millió adó, 1millió illeték.
10/16 anonim válasza:
Tavaly még csak házrészt vettél 3 milláért, most meg már az egész házat el tudnád adni 30-ért. Áruld el a titkot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!