Glialkával gyomírtóztam,mennyi idő múlva lehet veteményezni a lepermetezett földbe?
A glialka csak a zöld növényekre van hatással.A levélzeten szívódik fel.
Ez nem szívódik fel a gyökérzeten,veteményezni akár már másnap is lehetne.
Így pontosan így van, a glifozát talajt érve azonnal hatástalanodik, a szer rászáradása után azonnal lehet veteményezni. Ha csak pár tő kipusztíthatatlan tarackot fújtál le az előkészített földben. És arra vigyázni kell, hogy a lepermetezett növények gyökerét ne sértsd meg, mert ahová nem szívódik fel a szer, az újrahajt.
Ha még talajművelésre is szükség van, akkor évelő egyszikűek esetén legalább egy hetet várj, évelő kétszikűek esetén kettőt.
Futóka az az apró szulák, alias folyófű? Mert annak még nem nagyon van levele, bizonytalan, hogy kiviszi-e a gyomirtó. Én olyankor szoktam, amikor az adott terület kiürül a nyáron v. ősszel. A technológiai ajánlás azt írja, hogy virágzás idején a legjobb, de jó azt máskor is, mikor elég sok levele van, csak töményebben kell nyomni. Ha csak 2%-kal csináltad most, akkor ne nagyon reménykedj.
Ha csak olyan ritkásan van, akkor közé mehet a vetemény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!