Kezdőoldal » Otthon » Kert » Glialkával gyomírtóztam,mennyi...

Glialkával gyomírtóztam,mennyi idő múlva lehet veteményezni a lepermetezett földbe?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 30. 15:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy hetet minimum de inkább 10 napot várni kell. Ha úgyis veteményezel nyugodtan ki is szedhetted volna azt a füvet.
2022. ápr. 30. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:

A glialka csak a zöld növényekre van hatással.A levélzeten szívódik fel.

Ez nem szívódik fel a gyökérzeten,veteményezni akár már másnap is lehetne.

2022. ápr. 30. 17:14
 3/8 anonim ***** válasza:
2# de megkell várni míg kisárgul kiég a permetezett fű egyébként hatástalan már próbáltam főleg ha perjét permetezett.
2022. ápr. 30. 17:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Mit permeteztél?
2022. ápr. 30. 19:15
 5/8 mindentudó99 ***** válasza:
Ha rászárad utána vetheted azonnal a gazba. De ha fel akarod rotálni pl akkor legalább egy hetet vàrj
2022. ápr. 30. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Így pontosan így van, a glifozát talajt érve azonnal hatástalanodik, a szer rászáradása után azonnal lehet veteményezni. Ha csak pár tő kipusztíthatatlan tarackot fújtál le az előkészített földben. És arra vigyázni kell, hogy a lepermetezett növények gyökerét ne sértsd meg, mert ahová nem szívódik fel a szer, az újrahajt.

Ha még talajművelésre is szükség van, akkor évelő egyszikűek esetén legalább egy hetet várj, évelő kétszikűek esetén kettőt.

2022. máj. 1. 06:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ,főleg a nyomorult futóka volt a földben.Ősszel szépen fel lett rotálva,de betegség miatt nem tudtam időben kapálni ,így elhatalmasodott a futóka gyom.Remélem,sikerült kiírtani.
2022. máj. 1. 09:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Futóka az az apró szulák, alias folyófű? Mert annak még nem nagyon van levele, bizonytalan, hogy kiviszi-e a gyomirtó. Én olyankor szoktam, amikor az adott terület kiürül a nyáron v. ősszel. A technológiai ajánlás azt írja, hogy virágzás idején a legjobb, de jó azt máskor is, mikor elég sok levele van, csak töményebben kell nyomni. Ha csak 2%-kal csináltad most, akkor ne nagyon reménykedj.

Ha csak olyan ritkásan van, akkor közé mehet a vetemény.

2022. máj. 1. 10:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!