Milyen fa és milyen növények ezek?
- Fa:
- SZÖGLETES (!) szárú mezei növény:
- Hengeres szárú mezei növény:
Diófa csemetén még nincs virágzás mivel kell neki 15-20 év mire teremni kezd rendesen azért nincs "füzér".
Szerintem is már biztos, hogy dió.
Hát, ez azért nem igaz, hogy 15-20 év. Az én magonc fáim kb. 6-7 év után teremték az első szemeket. (Oltványok hamarabb teremnek.) 20 éves fának már zsákos tételben kell teremni.
De az igaz, hogy a képen ez dió.
Közben megnéztem más fotókat is, valóban a diófán is így nőnek a levelek, viszont a bálványfán szintén. De én bizonytalan vagyok, lehet hogy dió, ha értetek hozzá.
Köszi a válaszokat! :)
Nézd meg nem található-e körülötte egy icipici dióhéj az avar alatt, a fűben!
Morzsold meg a levelét vagy a szárát és szimatold meg a kezedet!
Ha bálványa, akkor átható, taszító bűzt fogsz érezni.
Ha dió, akkor : kellemes, enyhén fűszeres illat és kb. 10-30 perc múlva sötétre színeződik a kezed.
Nézd meg a földön, hogy milyen alakú tavalyi levelek vannak.
Bálványfa után hosszú levélnyeleknek kellenének lenniük a földön!
Igen. 🙂
A bálványfa erős, áporodott izzadság - pisi szagú, rettenetesen kellemetlen szagú.
A dió finom, kesernyés illatos és enyhe illat, legalábbis a bálványfahoz képest.
Köszi, ki fogom próbálni! Ami engem megzavar a felismerésben, hogy amikor levelet bontanak, egyformának tűnik mind a diófa levélbontása, mind pedig a bálványfáé.
Mármint ahogy hajtják ki április végén a leveleket avval a jellegzetes derékszügű elhajlással, és a cserebogás lábaihoz hasonlatos recével, mint itt alul látszik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!