Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fa és milyen növények...

Milyen fa és milyen növények ezek?

Figyelt kérdés

- Fa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

- SZÖGLETES (!) szárú mezei növény:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

- Hengeres szárú mezei növény:

[link]

[link]

2022. ápr. 21. 23:15
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Diófa csemetén még nincs virágzás mivel kell neki 15-20 év mire teremni kezd rendesen azért nincs "füzér".

Szerintem is már biztos, hogy dió.

2022. máj. 8. 08:11
 32/38 anonim ***** válasza:

Hát, ez azért nem igaz, hogy 15-20 év. Az én magonc fáim kb. 6-7 év után teremték az első szemeket. (Oltványok hamarabb teremnek.) 20 éves fának már zsákos tételben kell teremni.

De az igaz, hogy a képen ez dió.

2022. máj. 8. 13:14
 33/38 A kérdező kommentje:

Közben megnéztem más fotókat is, valóban a diófán is így nőnek a levelek, viszont a bálványfán szintén. De én bizonytalan vagyok, lehet hogy dió, ha értetek hozzá.

Köszi a válaszokat! :)

2022. máj. 10. 02:07
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg nem található-e körülötte egy icipici dióhéj az avar alatt, a fűben!

Morzsold meg a levelét vagy a szárát és szimatold meg a kezedet!

Ha bálványa, akkor átható, taszító bűzt fogsz érezni.

Ha dió, akkor : kellemes, enyhén fűszeres illat és kb. 10-30 perc múlva sötétre színeződik a kezed.

Nézd meg a földön, hogy milyen alakú tavalyi levelek vannak.

Bálványfa után hosszú levélnyeleknek kellenének lenniük a földön!

2022. máj. 10. 10:09
 35/38 A kérdező kommentje:
Köszi, de még elég picike fa, és fel is lett ásva körülötte, részben meg gazdasági épületek is vannak mellette. Levelek sehol már, amely hozzá tartozhatott.
2022. máj. 10. 14:37
 36/38 A kérdező kommentje:
Apropó, úgy érted, hogy most, ahogy bontja a leveleket, ezek közül az egyik levelét szedjem le és morzsoljam össze?
2022. máj. 10. 14:38
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Igen. 🙂

A bálványfa erős, áporodott izzadság - pisi szagú, rettenetesen kellemetlen szagú.

A dió finom, kesernyés illatos és enyhe illat, legalábbis a bálványfahoz képest.

2022. máj. 10. 14:40
 38/38 A kérdező kommentje:

Köszi, ki fogom próbálni! Ami engem megzavar a felismerésben, hogy amikor levelet bontanak, egyformának tűnik mind a diófa levélbontása, mind pedig a bálványfáé.

Mármint ahogy hajtják ki április végén a leveleket avval a jellegzetes derékszügű elhajlással, és a cserebogás lábaihoz hasonlatos recével, mint itt alul látszik:

[link]

2022. máj. 10. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!