Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fa és milyen növények...

Milyen fa és milyen növények ezek?

Figyelt kérdés

- Fa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

- SZÖGLETES (!) szárú mezei növény:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

- Hengeres szárú mezei növény:

[link]

[link]

2022. ápr. 21. 23:15
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Előző, egyébként dióbelet is raktál már kazánba gyújtósnak? (Pl mert penészes volt.) Azért érdekel, mert a dióbélnak magas az olajtartalma. Ez nem káros (kis mennyiségben) egy vegyestüzelésű fűtőrendszerben? Mert már én is gondolkodtam, hogy összegyűjtöm, ugyanis nem tudom értékesíteni a diót, enni meg nem ehetem.
2022. ápr. 26. 20:22
 22/38 anonim ***** válasza:

Örülök hogy megállapítottad, hogy baromságot csináltam avval hogy kivágattam a fámat!

Gondolom minden egyéb körülményre vonatkozó információval is rendelkezel, ami szükségessé tette a fa azonnali eltávolítását.

Te egy remek ember vagy és páratlanul bölcs.

Gondolom ezt hiszed magadról.

Pedig pl. beteg diót árulni a piacon élelmiszernek (vagy bárhol) nem tudom mennyire korrekt és mennyire legális dolog.

Kazánodat és a diót illetően olvass utána a szakirodalomban!!! (elvileg TILOS)

2022. ápr. 26. 20:23
 23/38 A kérdező kommentje:
(Megjegyzem, dióHÉJAT , CSUPÁN gyújtósként nem tilos. Viszont továbbra is várom válaszát annak, aki a kazánjáról írt, mert gondokodom én is gyújtósnak a dión.)
2022. ápr. 26. 20:28
 24/38 anonim ***** válasza:

22

Hát te írtad, hogy a fúrólégy miatt vágattad ki a diófádat. Miből kellene tudnom, hogy nem írtál igazat?

Már kétszer leírtam, hogy a diónak az égvilágon semmi baja nem volt. Kicsit nehéz a felfogásod, nem így érzed?

Miért lenne tilos diót égetni??

Lehet, hogy valami urban legend ilyet is állít, mint pl. hogy fenyőt nem szabad égetni, de ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. Pl. a fenyő égetésével kapcsolatban elég annyit említeni, hogy az északi tájakon nagyjából kizárólag fenyővel tüzelnek, és nincs ebből semmi probléma. Amúgy meg a dióval (dióhéjjal) nem is kizárólag tüzelek, tisztán, hanem csak néha egy-egy lapáttal. De ezt érteni kellett volna, mert írtam, hogy összesen csak kb. 10 vödörrel termett.

Minden ilyen olajos és gyantás dolog csak akkor káros, ha nem tud elégni rendesen, mert mondjuk lefojtják a kazánt.

2022. ápr. 27. 05:14
 25/38 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a dió úgymond húsa is gusztustalanul fekete lesz barna helyett.
2022. ápr. 27. 09:43
 26/38 A kérdező kommentje:

"Nekem van otthon mindkettő bár a komlót tavaly ültettem tehát még nem tudom ugy istenigazából a megismerni."

Jut eszembe, a komlóval nagyon óvatos legyél, mert ha egyszer a kertbe kerül, szinte kiirthatatlan, és felfut mindenre, a fákra főleg, elvéve a napfényt a gyümölcsfáktól is!

Leszedni meg macera, spirálisan csavarodik felfelé.

A borostyán még durvább, olyan, mint egy extrém támpőzár, amikor leszedi a fákról az ember....

"Rendben, hozu majd fotót!"

A fáról napokon belül töltök fel új fotót, már levelet bont, vagy ez a virága, nem tudom, mostanában bonjta ki. Gyanúsan bálványfa, de azért majd hozom a fotót.

2022. máj. 3. 16:52
 27/38 A kérdező kommentje:

JAV: A borostyán még durvább, olyan, mint egy extrém tépőzár...

Egyébként a tápanyagot is elszívják ezek az indák a fáktól sajnos, szárítják is.

2022. máj. 3. 16:54
 28/38 A kérdező kommentje:

FÁRÓL ÚJABB

FOTÓ:

[link]

2022. máj. 3. 18:15
 29/38 anonim ***** válasza:
Továbbra is egyértelműen dió.
2022. máj. 4. 10:04
 30/38 A kérdező kommentje:

Pedig így, hogy már bontja leveleit, bálványfának hat számomra.

Van diófám is, teljesen más levelei vannak, ráadásul füzérszerűség is megejelent már ápr végétől a nagy diófán. Vagy diófacsemetén olyanok nincsenek?

Többiek?

2022. máj. 8. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!