Milyen fa és milyen növények ezek?
- Fa:
- SZÖGLETES (!) szárú mezei növény:
- Hengeres szárú mezei növény:
A legutolsó az szeder, a többi kép nem túl jó.
A fa.... Hát talán talán talán valami fűz féle.
A fa az egyértelműen dió.
A képek tényleg rosszak!
Hasonlít az a fa a dióra is de inkább én is azt mondom bálványfa túl hosszúak a hajtások a dió lassabban nől nem lehetnek ilyen hosszú egyéves ágak egy dión!!
A második az valami haszontalan bokor nyugodtan kivághatod.
Az utolsó pedig hasonlít a vad szederre.
De túl vastag majd később kiderül ha nagyon elkezd folyni hosszú indákat növeszt akkor Komló.
Igazából kiirthatod az egészet haszontalan az összes növény/bokor.
Dió lesz az.
A fa formája és az ágak kinézete alapján is, meg főleg a lehullt levél helyen lévő pajzs formája miatt. A bálványfáé ilyen sima, nem olyan kacifántos, mint a dióé a kérdező első képén.
A második az lehet kecskerágó is akár. Fehér virágú, fekete bogyós invazív növény, ha igazam van. Ha hagyod magot nevelni, kel mindenfelé magától.
Az utolsó az egyértelműen vadkomló, látni a leveleket is.
jogos. szar képek, meg késő volt, meg bezavart a bivalykabóca kártétel.
inkább dió vagy fekete dió a levélripacsok, rügy formája alapján.
a második európai kecskerágó.
Biztos bivalykabóca.
A heg melletti dudort körömmel erősen megnyomva érezni amikor kipukkannak a peték.
Köszi a válaszokat!
Na, akkor írok még némi infót a facsemetéről, ha már sok szempontból körüljártátok.
Nekem úgy rémlik, mintha máshol láttam volna már cseperedni bálványfát, hogy az egy év alatt legalább ennyit nő, viszont a fotón levő fa már vagy harmadik éve nődögél. Szóval én nem tartom valószínűnek a bálványfát, ha eből indulunk ki, viszont elhiszem, h hasonlít rá.
De azért érdekelne, a plusz infó után mit mondtok, mivel én laikus vagyok. Csak furi nekem, hogy már harmadik év óta még mindig ilyen kicsi, a bálványfa mintha szaporább volna.
A diófát nem nevezném haszontalannak mindenesetre. Ha az. Van előnye és hátránya. A diólevél gátolja a vegetációt bár, viszont ajánlják a levelét vermeléshez, pont emiatt. Gátolja a vermelt zöldség rothadását.
Igen de néhány éve betelepult magyararszagra a DIÓBUROK FÚRÓ LÉGY (egybe csak így érthetőbb)
szóval ez a dög hazalmas pusztítást végzett országunkban mivel védekezni ellene vagy lehetetlen vagy bonyolult.
Ezért én pl kivágattam a saját 30 éves fámat mert ehetetlen volt az összes dió.
Ha a fa levelet hoz, az milyen 3 év alatt nem tudtad megfigyelni, esetleg fotó?
Piros cuccra a fán nem emlékszel ősszel!? Mert ha igen, akkor az disz fa, lassan nő, nem ugrik be a neve de ha azt írod hogy piros dolog is szokott lenni a fán, akkor megkeresem mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!