Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fa és milyen növények...

Milyen fa és milyen növények ezek?

Figyelt kérdés

- Fa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

- SZÖGLETES (!) szárú mezei növény:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

- Hengeres szárú mezei növény:

[link]

[link]

2022. ápr. 21. 23:15
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Sajnos nem emlékszem, milyen levelet bont ez a fa, mert nem figyeltem eddig, csak azt, hogy jé, milyen pöttöm fácska már bő kétév óta, és a "semmiből" nőtt ki. Gondolom egy madár odapottyantott, és a székletében volt a fa magja.

Szóval tuti nem telepített facsemete. A földből nőtt ki, tehát magról, bár véletlen elvileg vesszőből is kikelhet, amit odafújt a szél, gondolom(?), de akkor meg fűzfa volna talán. Nem tudom.

Amint virágot, levelet fog bontani, most már tervezem lefotózni avval együtt is, és akár linkelhetem itt a kérdésnél a leendő fotókat!

2022. ápr. 26. 18:17
 12/38 A kérdező kommentje:
A többieknek is köszönöm a válaszokat, írhattok még.
2022. ápr. 26. 18:19
 13/38 anonim ***** válasza:

Rendben, hozu majd fotót!

Egyébként én írtam az elején a szedret, később írták hogy komló, erre is nagyon kíváncsi vagyok!

Nekem van otthon mindkettő bár a komlót tavaly ültettem tehát még nem tudom ugy istenigazából a megismerni. Tény hogy hasonlóak (most nem vagyok otthon hogy rájuk nézzek)

Arról is küldj majd képet!

2022. ápr. 26. 18:30
 14/38 A kérdező kommentje:

Ja jó, akkor ha látok majd változást a szeder VERSUS komló növényként, igyekszem észben tartani, hogy lefotózzam azt is. Aztán hozom, ahogy vannak új fotók.

Most szólok azoknak, akik fikázták a képminőséget, hogy nincs fényképezőgépem, autófókuszos bő 10 éves telefonnal tudok fotózni. Az meg nem mindig fókuszál jól, meg persze a "tárgy" távolságától is függ, a fénytől, árnyéktól stb. Aztán sikerül, ahogy sikerül, amiket linkeltem, több próbálkozásból lettek szelektálva (az élesebbek). Vagy nem azt figyelték esetleg egyesek, amit élesre állítottam, hanem a homályos többi növénykét...? Nem tudom.

2022. ápr. 26. 18:38
 15/38 anonim ***** válasza:

Ugyes vagy a fotók miatt!

A beállítást cikizték szerintem.

Hogy nem igazán voltak láthatóak a sajátosságai egyben. Méret a kornyezetéhez képest, szár közelről, levelek stb.

Sebaj, legközelebb jobb lesz!

2022. ápr. 26. 19:36
 16/38 A kérdező kommentje:

Ezt kicsit furcsállom, ugyanis direkt azért tettem fel több fotót adott növényről, hogy különböző szögből (felülről, oldalról) és közelről, valamint távolról egyben is meg lehessen tekinteni mindet. A kérdéses növényekre élesítettem. Nem lehetséges, hogy a homályos növényeket hitték kérdésesnek egyesek? A kertben mellette nyilván más növények is vannak, de a kérdéses növényre fókuszáltam mindig, amennyire technikailag lehetséges volt.

Akkor mi a gond a fotózásommal, mit javasoltok, min változtassak? (A technikai lehetőségeim keretein belül.) Van amúgy, hogy nem tudok bizonyos szögekből fozótni, pl tereptárgy mint akadály miatt, akkor se, ha mondjuk onnan süt a Nap.

2022. ápr. 26. 19:42
 17/38 anonim ***** válasza:

Szederhez nem hasonlít, egyértelműen vadkomló.

A dióburok-fúrólégy nem teszi tönkre a termést. (Legalábbis, a nagy részét.) A burkot teszi tönkre. De amelyik burkot nem a szezon elején támadta meg, abban beérik a dió, és fogyasztható lesz. Igaz, a fekete héjat munkás dolog leszedegetni (de érdemes, hogy ne penészedjen be a bele), de a dióbél teljesen jó, csak nem annyira fehér, mint rendes körülmények közt.

Nekem tavaly kb. 10 diszperzites vödörnyi héjas dió lett (a fekete héjától megtisztítva), és talán minden ötvenedik volt használhatatlan. De össze lett gyűjtve mind, és ment a kazánba a rossz, ennyivel is kevesebb légy fog jövőre kikelni.

Rokon meg szemétszállításkor mindig megtömte a fekete héjú dióval a kukát. Aztán már szezon végén jártam náluk, és beszélgetés közben felvettem a földről két fekete hullott diót, és megtörtem megenni. Csak nézett, hogy mit csinálok ezzel a rossz dióval? Mikor megmutattam neki, hogy teljesen ép és egészséges a bele, a haját tépte, hogy a sok jó diótól megszabadult... De neki legalább idén lesz új termése, mert nem vágatta ki a fát.

2022. ápr. 26. 19:46
 18/38 anonim ***** válasza:
0%

Bravó, tedd tönkre a kazánod!

"De össze lett gyűjtve mind, és ment a kazánba a rossz, ennyivel is kevesebb légy fog jövőre kikelni."

2022. ápr. 26. 19:53
 19/38 anonim ***** válasza:
53%

A dióburok-fúrólégy nem teszi tönkre a termést.

(Legalábbis, a nagy részét.) A burkot teszi tönkre.

De amelyik burkot nem a szezon elején támadta meg, abban beérik a dió, és fogyasztható lesz.

➡️ Igaz, a fekete héjat munkás dolog leszedegetni (de érdemes, hogy ne penészedjen be a bele), de a dióbél teljesen jó, csak nem annyira fehér, mint rendes körülmények közt.⬅️

Nem, nem jó, undorító a kinézete és undorító az ize + egy kis jóféle penész....

2022. ápr. 26. 19:55
 20/38 anonim ***** válasza:

Mi baja lenne a kazánnak a diótól?? A dióhéj a legkiválóbb tüzelőanyagok egyike, óriási fűtőértékkel. Nem is szabad túl sokat rárakni egyszerre, mert felforr a víz. Mi gyújtósnak használtuk, a szokványos anyagok mellé.

A dióbél egyáltalán nem volt penészes, mivel le lett szedve a megfeketedett héja, és úgy lett szárítva. Ha a fa alatt hagyom egy hónapra, akkor lehet, hogy bepenészedik, vagy ha úgy ész nélkül tárolom, zárt edényben, de én nem így csináltam. Pár naponta felszedtem a lehullottakat, és raschelzsákban szárítottam szabadban, előtető alatt felakasztva. Kiváló ízű és egészséges volt most is, mint mindig. A minőségére jellemző, hogy simán megvették a felesleget, megtörve. Ha penészes vagy bármi baja van, akkor ugye nem veszik meg. (1-2 penészes persze előfordult, a későn lehullottak közt, de ezek mentek a kazánba egy kis plusz szárítás után.)

El kell fogadnod, bizony, hogy nagy baromságot csináltál a fád kivágásával.

Még az se biztos, hogy örökös lesz a fúrólégy. Mivel ekkora problémát okoz, valószínűleg pár éven belül lesz ellenszere. De ha nem, a dió akkor dió, ha fekete a héja. A héját eddig se ettük meg, a bele meg jó.

2022. ápr. 26. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!