Rengeteg kullancs van a kertünkben! Mivel tudnánk őket kiírtani, elüldözni?
Eddig csak a kutyán találtunk, de volt, hogy egyszerre 7-8 darabot hozott be magán a házba. Ilyenre még soha nem volt példa, pedig 5 éve lakunk itt. Van egy 3 éves lányunk és őt is nagyon féltjük. Milyen módon tudnánk úkja biztonságossá tenni a kertünket?
1300 m²
Mint ahogy már a kettes válaszban is írtam vegyszerek nem müködnek. Valoszinű ezért is nem engedélyezettek. Ha kicsit utána nézell a kullancs szaporodásának. akkor látod hogy az ithoni fajoknak tőbb gazdája van. (ezért terjesztenek betegségeket) Tehát 2-3 naponta permetezel mert a kifujás után ennyivel már semmit se fog érni, vagy meg akadájozod hogy bármilyen emlős állat bejusson a kertbe (egér, sün, kobor macska stb).
A kullancsok másik gyengéje a szárazság. Ha meszünteted a kertett kullancs se lesz....
Talán megoldás lehet ha szerzel pár csirkét, igy még a vegyszer maradványok miatt se kell aggodni. Itt a kullancs problémát lecserélted csirka szar problémára... bár talán nem olyan irreális.
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen a kutya védve van Bravectoval, és mi, emberek is használunk kullancsriasztót, de ettől függetlenül nem vagyok nyugodt.
Arról esetleg van valalinek tapasztalata, hogy mennyire lehet hatásos kullancsok ellen a levendula, rozmaring, citromfű ültetése a kertben?
Kérdező!
Nem értem azt a részét, hogyha a kutyátok kezelve van Bravectoval, akkor hogy lehet benne 7-8 kullancs?
Vagy valamit nem jól csináltok, vagy már lejárt, vagy le kell cserélni azt a szert!
A jól kezelt állatban nem lehet kullancs. Egy sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!