Kullancs ellen kerti praktika?
Ki hogyan védekezik a kullancsokkal szemben?
Nem önmagunk védelme, hanem a kert a kérdés.
Sok helyen olvastam, citromfű, mentol (?) a testen használva hatásos lehet valamennyire.
Ebből kifolyólag gondoltam, ha ezeket ülteték, akkor csökkentheti a létszámukat? Hatalmas 1 hektráros kertünk van,falu,fák, kieső részen, hasonló területű szomszédságokkal. Rengeteg van nálunk.
Vegyszer lenne az utolsó, amihez folyamodnék. De ha valakinek van bevált fajta, kérem írja le.
Mi levendulával próbálkoztunk, nem tudom kevesebb lett e tőle a kullancs. Magunkat fujjuk elsősorban, illetve Neostromosannal permetezzük alkalmanként a kritikus helyeket.
De engem is érdekel van e barmilyen természetes "ellenség".
1:
Hát kösz, szántó és fás terület vesz szinte körül , megannyi vaddal . És hatalmas a telek, hiába van kerítés és kutya.
Viszont nem láttam ,hogy bejönnének.
A "riasztó" növények ott hatnak, ahol vannak. 5 m-rel odébb már nem. Nekem van menta és levendula a kicsi városi udvaron, ennek ellenére a kutyából néha 5 kullancsot szedek ki, amikor előzőleg garantáltan nem mozdult ki az udvarról. Érdekes, hogy emberbe még soha nem ment egy se. Ezek szerint a kutya összeszedi mindet.
Tudtommal legális rovarölőszer sincs kullancs ellen, maradnak az illegálisok, rendszeresen használva. Az Actellic volt régebben engedélyezve. Nagy területen jó lehet, kicsi területen felesleges, mert a szomszédból napok alatt átjönnek az újabbak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!