Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kis palántáim (csak néhány...

Kis palántáim (csak néhány naposak) az ablak felé dőlnek. Megfordítsam-e őket (pl. naponta)...vagy nincs jelentősége?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 1. 22:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Forgatni felesleges, az tényleg csak a nyúlást erősíti.

Azt is jól írják, hogy fűtött szobában tönkremennek a túlzott megnyúlástól.

[link]

Az előtér is problémás, de ott talán van egy kis esélyük, ha megérik a jobb időt. Amint elég meleg lesz a szabadban, tedd ki őket egyből (félárnyékba először, hogy ne égjenek meg), és éjszakára vissza. A talajfelszín lehetőség szerint legyen száraz, ha tudod, alulról szívasd fel a vizet. A palántadőlés a felső fél centi folyamatos nedvessége esetén borítékolható. Ha csak fentről tudod öntözni, akkor egyrészt ritkán öntözd bőségesen, hogy két öntözés közt a felszín kiszáradhasson, másrészt vegyél valamilyen palántadőlés elleni szert a gazdaboltban, és azzal öntözz legközelebb.

2022. ápr. 3. 08:22
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! - én (sajnos) éjjelre is kint hagytam az előtérben..(2 éjszakát....reggel 9 fok volt ott...hajnalban lehetett néhány fokkal kevesebb. Ezután este beviszem őket melegebb helyre ( bár olyan, ahol csak melegebb van - nem meleg...kevéssé jellemző a házban....majd ügyeskedek valamit...
2022. ápr. 4. 13:23
 13/15 anonim ***** válasza:
HA nincs fagy, ahol hagytad, akkor nagy baj nem történt!
2022. ápr. 4. 14:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha volt 2-3 fok, akkor az égvilágon semmi bajuk nem lehetett. Nekem sincs megfelelő helyem, az előrejelzések alapján úgy néz ki, szerdán kiteszem majd őket, és már éjjelre se fogom visszahozni, ahhoz túl sok, hogy naponta hurcoljam. (Minden évben így járok el, vagy 15 éve.)
2022. ápr. 4. 15:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi...köszi !!
2022. ápr. 5. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!