Az oszlopos cseresznye levele a végétől barnul? Valamint az oszlopos körte néhány levele lilás árnyalatú szineződést kap és könnyen törik? Miért?
Mindkettő gombabetegség. Sok ilyen van, fotó nélkül kilátástalan pontosan eltalálni. De felesleges is, mert általában ami szer az egyiket viszi, az mindet viszi...
Végzetes problémát egyik gomba se okoz, csak azért érdemes permetezni, mert az egészséges, és tovább meglévő levelek több tápanyagot tudnak eltárolni a télre, és tavasszal jobban fognak fejlődni a fák.
Én Folicurt használnék, de az II. kategóriás. Szabadforgalmúban lehet mondjuk Topas. De vannak még ilyenek, a lényeg, hogy felszívódó legyen, ne kontakt, mert az már csak eső után köpönyeg.
Esetleg valami bio?
Mondjuk ezeket a fákat idén ültettem, úgyhogy ezek sokára fognak teremni, ha fognak, úgyhogy most még ha nincs bio, akkor lefújom valamivel.
Ezt cáfolnám.
Nekem mindent sikerült eddig helyrehoznom bio módszerekkel.
Nem veszekedésből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!