Répát, zöldséget, salátát lehet így vetni?
Azért be is kell ám temetni a magokat.
Amikor ilyen szárazság van,a kihúzott sor öntözzük be.
Igy biztos kapnak a magok nedvességet is .Az utólag öntözöttnél meg keményedhet a föld felülete,nehezebben tör fel a növény .
Avagy többször kell öntözni.
Jól írja az előző válaszoló, a felszínt nem szabad zúdítva öntözni, mert egyrészt nem is ér le a magokig a víz, másrészt meg a kiszáradó felszín cserepesedik.
Én úgy alapból nem szoktam öntözni ezeket a magokat rendes időjárásban, de idén kénytelen voltam, mert porba került az egész.
Kapa hegyével húztam árkot, beszórtam a magokat, beöntöztem, és bakanccsal betemettem a sort. (Régen többet termeltem, most már csak 2x35 métert.)
Igen ez rendben van így.
Sortávolság azért minimum 30cm legyen kiskertbe.
Ha kikel és már olyan 2-4 leveles akkor lehet egyelni.
Répa zöldség 50-60 szem közt egy méterbe. Bár lehet 40 is. A 60 a max.
Most öntözni kell a tetejét is 2 naponta ha nem esik, mivel olajos mag, így 2-3 hét a kelése a répa zöldségnek.
Számológép? 100 cm osztva 50-nel? Az megközelítőleg 2 cm. :)
Én amúgy nem spórolok a vetőmaggal, mivel bizonytalan a kelés, a rovarok is dolgozhatnak, szóval fél-egy cm-enként megy egy szem mag. Ha túl sok kel, majd kiritkítom az első sorgyomlálásnál úgy, hogy legalább 3 cm legyen két növény közt.
Sortávnak én 60 cm-t szoktam technikai okokból, és a két sor így is összeér nyár közepére. 40 cm-nél sűrűbbre nem szabad, el is fojtják egymást, meg csak magadnak csinálsz munkát, ha nem tudsz kapálni, hanem négykézláb kell végiggyomlálni az egészet (pesti ismerősöm csinálja így).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!