Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ajánlanátok jó minőségű...

Ajánlanátok jó minőségű virágfölde(ke)t?

Figyelt kérdés
Melyek a legjobb minőségű virágföldek(márkák)? A válaszaitokat előre is köszönöm.
2022. márc. 9. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, kinek hogy...

Én a tökéletest még nem találtam meg.

Jelenleg úgy szoktam mindent ültetni, hogy 2/3 rész Florimo (túl laza), és 1/3 rész Florasca (túl agyagos) földet keverek. Mindkettőből vannak különböző pH-júak, tehát tudok mindennek keverni ebben az arányban.

De rohadtul elszálltak az árak. Két éve az 50 l-es Florimo még valami 1200 körül volt, tavaly már 1600, tegnap meg pár Ft híján 2000.

A növényvédőszerek még jobban felmentek, a glifozátok meg főleg: ami tavaly 2100 volt, az most 5600.

2022. márc. 9. 17:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt nem igazán lehet így megmondani, hogy melyik a jobb. Mivel függ a növénytől is, hogy annak mik az igényei, Például milyen ph értékű talajt szereti, milyen tápanyagokat, stb.

Milyen virágokhoz keresel földet?

2022. márc. 9. 17:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Kerti zöldségekhez keresek. Burgonya répa paradicsom uborka stb.
2022. márc. 9. 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezekhez mégis minek a viragföld?

Nem tudom hol akarsz zöldséget termelni, meg mennyit de ezekhez nagy mennyiség föld kellene. Szabad földben jól elvannak viragföld nélkül is.

2022. márc. 9. 21:30
 5/6 A kérdező kommentje:
2 db magaságyás felső rétegének.
2022. márc. 10. 15:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Bármilyen komposzt jó, megtrágyázod marha vagy ló trágyával.
2022. márc. 12. 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!