A paradicsom magokat mikor kell elvetni?A paprikához(febr)képest.
Már lehet, ha van a kikelés utánra 12-15 fokos világos helyiséged, ahol tudod tartani....
Nagyobb melegben megnyúlik...
Igen, jók a válaszok.
Megfelelő hűvös helyen, ha nagyon nagyra akarod nevelni, már lehet, de ha nincs megfelelő hely, akkor még ugyanúgy korai, mint a paprika. Én március közepén fogok neki a magvetésnek, mert nincs hűvös és világos helyem. Rendes fóliában is március közepén kellene. Csak nekem egyik sincs, csak fűtött szoba kelésig, meg hideg időjárás esetére világos előtér. Tehát alapvetően szabadban tudom nevelni, védett helyen. Ahol erős lesz ugyan, de lassan fejlődik.
A kelésidő a paradicsomnál kevesebb, csak a fele, de (fólia esetén) a bimbós méretig való felnevelés ugyanúgy 8 hét, mint a paprikánál.
Én fólia hiányában, ugye, kisebb méretig nevelem, de a kertbe április legvégén, május legelején kiültetve már nagyon hirtelen nőnek a palánták, tehát csak kb. 2 hetet veszítek a profi palántákhoz képest. Viszont ennek fejében sokezer Ft-ot megspórolok a palánták árán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!