Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit kell csinálni?

Mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
Kertem mellett van egy nagy kb 1 hektáros terület, de ahhoz tartoznak kisebb parcellák amik más tulajdonosoké is meg egy a gazdáé. Eddig állatoknak kaszálónak használta, de abba akarja hagyni az állattartást és be akarja vetni. Ehhez lehet beleszólásom ha mellettem szánt vagy éppen permetez? Milyen jogi formái vannak ennek?
2022. jan. 26. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha normálisan gazdálkodik, akkor semmi közöd hozzá.

Miért is lenne?

2022. jan. 26. 15:42
 2/7 A kérdező kommentje:
De van, mert permetezik majd és én nem fogom azt szagolni… És még másnak a területét is használja erre a célra.
2022. jan. 26. 16:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Mellesleg műtrágyázott is előző évben a ház körül, ezért most be is kerítem hivatalosan.
2022. jan. 26. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Úgy nem permetezhet, hogy a szél a te területedre vigye a permetet.

De ha ez nem áll fenn, akkor a földjén azt csinál, amit akar. Meg a más földjén is, ha azoknak a másoknak ez nem jelent problémát. Ők tudnak ellene fellépni, ha nem akarják, hogy a földjük be legyen vetve.

Hogy a szagát odaviszi a szél, az benne van a pakliban. (Ha nem fogsz gyakran permetszagot érezni, ez azért lesz, mert a permetek általában szagtalanok.) És csak annyit tudsz ellene tenni, hogy elköltözöl. Vagy megveszed az adott területet. Egyébként mindenki azt csinál a földjén, amit akar. Nem tudom, te mit szólnál, ha bárki azon pampogna, hogy ne műveld a kertedet.

2022. jan. 26. 16:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmit sem tudsz ellene tenni.Amit be kell neki tartani,a permetezési előírások,de ez is főként a permetszerekre vonatkozik.

Ez is főleg a méhek miatt van .

2022. jan. 26. 16:50
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Örülj neki, hogy ingyen nálad is be lesz minden permetezve.
2022. jan. 26. 18:57
 7/7 anonim ***** válasza:
84%

Permetezett meg műtrágyázott?

Micsoda bűnök!

Beszéld meg vele, hogy megkapálod helyette, s így nem kell permeteznie.

Meg vehetsz neki szervestrágyát is. 30-50 tonna kell egy hektárra. Jobb, mint a műtrágya.

2022. jan. 26. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!