A keletkezett zöldhulladékkal mit lehet csinálni?
Hogy érted, hogy ekkora mennyiséget nem lehet? Nincs hozzá helyed?
Milyen hulladékra gondolsz pontosan? Lágy zöld növények (fűnyesedék, gaz...) vagy fás szárú ágak, gallyak?
Funyesedeket meg egyeb lagyszaruakat erdemes kiszaritani atforgatni neha. Par nap mar eleg neki. Akkor csokken a terfogata is.
Fak tovebe lehet odahuzni igy ott nem fog noni a gyom.
Tuja meg fenyo meg egyebek jo talajtakarasra. Fa tovebe, kerites rove stb.
Agnyesedeket nalunk kulon elviszik ha osszekotozzuk.
En vettem agapritot. Agakbol jo mulcsot tudok vele kesziteni.
Jah es meg egy. Fuvet nem szoktam osszeszedni. Hagyom, hogy a gep szetszorja. Zold tragya. Jot tesz neki. Hamar lebomlik. Ha osszeszeded akkor ott kieghet a fu, vagy legalabbis cserebe locsolhatod folyamatosan tragyazhatod stb.
Ott szedem ossze ahol tovabb szeretnek kisebb fuvet, kevesebb minden nojjon ki.
A kérdező világosan megírta, hogy TUJA-nyesedékről van szó.
Ha már vesszőkről van szó, akkor ezt bajos komposztba tenni. Galyacskákat még lehet.
Utolsó! Idézem:
"..sok tuja, illetve EGYÉB NÖVÉNY..."
Nincs lehetőség a szolgáltató telephelyén leadni a felesleget?
Nálunk most éppen építkezés miatt megszűnt ez, de korábban konténerek voltak lerakva a telephely előtt, és bárki bármennyi zöldhulladékot odavihetett. Ha sok összejött rövid idő alatt, egy utánfutóval kivittem.
Egy másik városban, ahol érdekeltségem van, a telephelyen évi 1 tonna leadható, nem mérik, csak úgy saccra beírnak valami súlyt.
Érdeklődd meg a szolgáltatódnál, vagy nézd meg a honlapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!