Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi produktívat lehet csinálni...

Mi produktívat lehet csinálni télen egy kertesháznál?

Figyelt kérdés

Falusi ház, kerttel.

Télen nem szeretnék karbatett kézzel ülni, és hóhányáson kívül semmit nem csinálni, kíváncsi lennék pár ötletre.

2021. okt. 8. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Nő vagy vagy férfi?
2021. okt. 8. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hasogatni a tüzifát :)
2021. okt. 8. 12:42
 3/9 A kérdező kommentje:

férfi.

2. hU bAsSzUs ErRe NeM gOnDoLtAm KöSzi!

2021. okt. 8. 13:08
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
68%
Ha fà val fűtesz akkor hasogathatsz bár az ilyen munkát már tavasszal nyáron negcsinálja az ember. Ki a fene fagyoskodik kinn. Már most se nagyon van kevem m kimenni nem hogy télen. Ha van fűtött kamra garázs akkor bármi barkács dolgot csinálhatsz. Ha van kert ilyenkor van a gyümölcsfa csemete ültetés vagy bármi növény ültetésének ideje
2021. okt. 8. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Akinek van kert meg állatok, az örül, hogy kevesebb a munka ilyenkor.
2021. okt. 8. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Olvassd azt amire eddig nem volt időd
2021. okt. 8. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

például hóesés után megnézni a háztetőt, hol szökik a meleg, ott gyorsabban olvad a hó, tehát lehet tervezni a padlásszigetelést(is).

Nem árt időben elzárni a kerti csapot, vízteleníteni, majd letakarni a vízaknát valami fóliával, és rá akármit. A fákat lombhullás után lehet lemosózni bőséges áztatással. Beteg ágakat levágni, sebkátránnyal bekenni a vágást.

A legnagyobb kihívás a hideg padláson erős napsütésben átnézni, hol is van cseréprepedés, vápajavítás igény. A nyári melegben fel sem megyek.

Az ereszcsatorna tisztítása is nagy meló, esetleg jobb időben lefesteni. A madáretetőket karbantartani, tölteni, az itatókat ellátni csapi vízzel. Ha jeges, akkor kis langyosvizet rá.

Kerítésjavítás, sufni takarítás, mozgásérzékelős reflektorok felszerelése.

Most ez jutott eszembe

2021. okt. 8. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

Télen mi forralt borozni szoktunk.

:)

2021. okt. 8. 19:10
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Én már nagyon várom a telet :D

Mert ilyenkor nem kell a gazzal kínlódni.

Mert mulcsozni is ilyenkor szoktam, ekkor van hozzá alapanyag.

Mert metszeni ilyenkor szoktam a málnást. Több nap. A szőlő is metszhető télen, sokféle gyümölcsfa is.

Mert szoktam veteményezni is, ha nem fagyos a föld, egy csomó "hólére" vagy "tél alá" vetésnek is hívják.

(Fehér) mákot kizárólag december vége-január elején szoktam vetni.

A dió és mogyoró pucolás is elég időigényes, az is ilyenkor szokott történni, bár az benti munka.

2021. okt. 11. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!