Mi produktívat lehet csinálni télen egy kertesháznál?
Falusi ház, kerttel.
Télen nem szeretnék karbatett kézzel ülni, és hóhányáson kívül semmit nem csinálni, kíváncsi lennék pár ötletre.
férfi.
2. hU bAsSzUs ErRe NeM gOnDoLtAm KöSzi!
például hóesés után megnézni a háztetőt, hol szökik a meleg, ott gyorsabban olvad a hó, tehát lehet tervezni a padlásszigetelést(is).
Nem árt időben elzárni a kerti csapot, vízteleníteni, majd letakarni a vízaknát valami fóliával, és rá akármit. A fákat lombhullás után lehet lemosózni bőséges áztatással. Beteg ágakat levágni, sebkátránnyal bekenni a vágást.
A legnagyobb kihívás a hideg padláson erős napsütésben átnézni, hol is van cseréprepedés, vápajavítás igény. A nyári melegben fel sem megyek.
Az ereszcsatorna tisztítása is nagy meló, esetleg jobb időben lefesteni. A madáretetőket karbantartani, tölteni, az itatókat ellátni csapi vízzel. Ha jeges, akkor kis langyosvizet rá.
Kerítésjavítás, sufni takarítás, mozgásérzékelős reflektorok felszerelése.
Most ez jutott eszembe
Télen mi forralt borozni szoktunk.
:)
Én már nagyon várom a telet :D
Mert ilyenkor nem kell a gazzal kínlódni.
Mert mulcsozni is ilyenkor szoktam, ekkor van hozzá alapanyag.
Mert metszeni ilyenkor szoktam a málnást. Több nap. A szőlő is metszhető télen, sokféle gyümölcsfa is.
Mert szoktam veteményezni is, ha nem fagyos a föld, egy csomó "hólére" vagy "tél alá" vetésnek is hívják.
(Fehér) mákot kizárólag december vége-január elején szoktam vetni.
A dió és mogyoró pucolás is elég időigényes, az is ilyenkor szokott történni, bár az benti munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!