Kertesházba fogunk költözni aminek elég nagy az udvara. Vannak benne gyümölcsfák. Hogy kevesebb helyen nőjön fű, térkövet lehet lerakni? Vagy a fákat kikell vágatni?
"Hogy kevesebb helyen nőjön fű, térkövet lehet lerakni? Vagy a fákat kikell vágatni?"
Gondolom nem akarsz minden cm-t letérkövezni. Fájna meghagyni egy kevés füvet a fák alatt???
Hátha ki tud oda feküdni a gyerek egy plédre (mert a kő nagyon kemény)
Ja, és akkor már a házat is kivághatják, hiszen azzal is csak a baj lesz...
Mindennel van baj, mert minden felett telik az idő, így nem marad ugyanolyan, mint volt. De ez még szerintem nem ok arra, hogy ki kelljen vágni a fákat.
Én mindenképpen meghagynám azokat, amik egészségesek és nincsenek útban. Szerintem sokkal szebb egy udvar, ha van benne néhány fa is, nem tűnik olyan sivárnak, kopasznak. Nyáron árnyékot ad a fa, kevésbé fog kemencévé változni a letérkövezett udvar a forróbb nyári napok délutánjain. Gyümölcsöt ingyen ehetsz, mindig frisset, amikor csak akarsz a termőidőszakban. Egyébként is csudaszép egy kis gyümölcsfa, amikor tavasszal virágba borul. A fára tudsz kiakasztani madáretetőt, madárházikót, a madarak is jobban kedvelik a fákat a kopasz, nyílt tereknél. Meg a gyerekek is ki tudnak találni mindenféle elfoglaltságot egy fa körül, alatt vagy a fán, első osztályú örömforrás a számukra egy udvarban. Én biztos, hogy meghagynék néhányat közülük, bár nem tudom, milyenek, hogyan helyezkednek el, mekkora udvaron, stb. Ezt neked kel tudnod.
Ha neked ilyen bajod van egy kertes házzal,akkor minek vetted meg és költöztök oda?Le is írod,hogy kertes ház.Ennek ez is velejárója még akkor is ha a betondzsungelből költözöl oda és te ezt nem szereted.
Na meg még a fűvel is gondod van.Basszus ez is a kertes házzal jár,ha nem tűnt volna fel még mielőtt megvetted volna.
Jól termő,egészséges gyümölcsfát csak alapos indokkal vágnék ki.
Az egészet le térkövezni,hogy ne nőljön a fű? A járdának és a kocsi bejárónak használt részt igen,de mindent?
Szerintem neked a városi beton jobban bejön,nem neked való ez az élet.
Pufajkás, jó az ötleted a kérdezőnek.Ez egy neki való dolog.Én kertesben lakom,de hogy mindent beton,térkő borítson gyümölcsfák nélkül és ha van ,akkor kivágjam,ellenkezőleg,mi még ültettünk is.
5-ös vagyok.
Muszáj kertes házba költöznöd?
A szomszéd zöldje nem fog zavarni?
Kivágod a szép gyümölcsfákat, letérkövezed egy vagyonért az udvart (amennyiből kb. 20 évig fizethetnél napszámost, hogy lenyírja a füvet).
Aztán szenvedni fogsz, hogy a térkövezett udvaron nyáron pokoli hőség van - az árnyékot adó fák ugye ki lettek vágva. Emiatt ki sem fogsz ülni egész nyáron a kertbe.
Valóban, így igen sok értelme van kertes házban élni! :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!