Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan szoktátok magatokat...

Hogyan szoktátok magatokat rávenni a kinti munkák elvégzésére, amikor nincs kedvetek, vagy ha rossz az időjárás, fúj a szél, csepereg az eső, sár van stb?

Figyelt kérdés
Odabent nem nehéz elvégezni a benti munkákat, mint takarítás, mosás, mosogatás főzés, ám ha kint van tennivaló, pl az udvaron, a kertben, máris szembe kell néznünk a környezeti hatásokkal, a természet elemi erőivel kerülünk szembe, úgy mint sár, por, nyakunkba szakadó eső, vagy arcunkat pirosra fújó szél, esetleg a tikkasztó hőség, ami megpirítja a nyakunkat. Ilyen esetben hogyan szoktátok magatokat rávenni a kültéri munkák elvégézésére, miből merítetek ilyen esetben erőt?

2021. dec. 12. 14:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor nem megyek ki.Szép is lenne ha az esőben dolgoznék,ez miatt megbetegednék,aztán ez miatt utána később semmit nem tudnék csinálni.
2021. dec. 12. 15:05
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor csak a halaszthatatlan munkákat végzem el.
2021. dec. 12. 15:28
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Esőben nyilván nem dolgozik az ember kint, ha nem muszáj. Ami a nyári meleget illeti, ott pedig úgy időzítem a munkát, hogy az vagy kora reggelre vagy késő délutánra essen, nem délben nyírom a füvet vagy festem a kerítést.
2021. dec. 12. 15:46
 4/15 A kérdező kommentje:
csepergő, szemerkélő esőben nem olyan rossz dolgozni, ami ellenünk hat ilyenkor az a sár, és a szemüvegünket összemaszatoló cseppek, amiktől alig látunk. ilyenkor jó szolgálatot tehet egy szemellenzős sapka, ebben viszont télen fázhat a fülünk, vagy a tarkónk. a megoldás a gumis nyári szemellenző, amit téli sapkára is feltehetünk, ennek további előny,e hogy munka közben előrehajolva kevéssé esik le a fejünkről a sapka, hiszen a gumi rászorítja azt a fejünkre. a nyári szezonholmi tehát télen is hasznunkra válhat. vagy olyan vékony sapkát tegyünk fel, amit szemellenzős másnéven baseball sapka alá is felvehetünk. nekem személy szerint a vágyálmaim közé tartozna egy szemellenzős kucsma, nem értem miért nem gyártanak ilyet.
2021. dec. 12. 16:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Apámnak volt szemellenzős kucsmája:)

Amúgy hidegben, esőben én sem megyek ki, nincs olyan halaszthatatlan munka, ami ezt indokolná. A nyári meleg nem zavar. Nálam a szabadidő szokott lenni a szűk keresztmetszet. Nem szeretek "egy kicsit" kimenni. Ha kimegyek, akkor szeretem rászánni az időt és haladni, utána meg pihenni, nem szeretem, ha ilyenkor szorít az idő.

2021. dec. 12. 16:27
 6/15 anonim ***** válasza:
80%
Egy deci pálinkával.
2021. dec. 12. 16:46
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Pató Pál úr módszerét szoktam ilyenkor alkalmazni :)
2021. dec. 12. 17:28
 8/15 A kérdező kommentje:
2021. dec. 12. 17:29
 9/15 mindentudó99 ***** válasza:
Ki se dugom az orrom ilyenkor. Minden k8nti munka kész
2021. dec. 12. 18:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem megyek ki ha esik az eso, nagyon fuj a szel.

Itt nalunk most sut a nap es nincs hideg, ezert ma kimentem leveleket osszeszedni. Nem szeretek orakat kint lenni ezert egyszerre csak 1-2 orat vagyok kint es mas alkalommal folytatom.

Nyaron a funyirast se a tuzo napon csinalom hanem estefele mikor kezd lemenni a nap.

2021. dec. 12. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!