Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik a legjobb időjárás...

Melyik a legjobb időjárás előrejelző oldal? Elsősorban a kerti munkák miatt érdekelne, és nem azért, hogy másnap mit húzzak fel :)

Figyelt kérdés

2021. okt. 27. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Időkép, OMSZ, Köpönyeg
2021. okt. 27. 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Az időkép. Mindig pontosan az ellenkezője jön, mint amit jósolnak.
2021. okt. 27. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
2021. okt. 27. 21:52
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Nincs legjobb. Csak rosszabbnál rosszabbak.

Az OMSZ meg az Időkép már a másnapi időjárást is csak ritkán találja el. Régebben az Időkép viszonylag jó volt, mostanában már minden kritikán aluli. Csak azért nézem, hogy mégis legyen valami alapom.

Csinálj bármelyik oldal előrejelzéséről egy Print Screent, mentsd el, aztán hasonlítsd össze naponta az akkor kiadottakkal. Állandóan totál más időjárást jósolnak egy adott napra, és még a másnapi se nagyon szokott bejönni nekik.

Ha permetezni akarsz például, az aznapi időjárást biztosabban megjósolod te magad. Kell hozzá a Sat24 infra európai műholdképe, és az OMSZ radarképe. Meg persze némi gyakorlat, hogy megértsd, az eső nem olyan, mint a gyorsvonat, hogy egyenes vonalban jön feléd, ha egyszer valahol előtted esik. Inkább úgy kell elképzelni, hogy nyílegyenesen robog feléd egy vonat, aztán mire hozzád ér, már egy macska lesz. Vagy vonat marad, de derékszögben elkanyarodik előtted arra, ahol nincs is sín. Szóval bármi lehet, de gyakorlattal meg tudod tippelni, hogy mi várható nálad.

2021. okt. 28. 06:00
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos én is ezt tapasztaltam a népszerűbb , ismertebb oldalakon. Mostanában az agroinform.hu oldalt nézegettem, az még elég megbízható úgy látom.
2021. okt. 28. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Az yr.no. Norvég oldal. A legjobb.
2021. okt. 31. 05:54
 7/10 anonim válasza:

Én a nyers modellkimeneteket szoktam nézni, gyakorlatilag más oldalakon az előrejelzéseket is azokból készítik.

windy.com - ez az egyik legjobban átláthatóbb szerintem, több modell közül is lehet választani.

mapy.meteo.pl - hasonló a windyhez, de ez egy másik fajta modellt használ.

met.hu - Itt a térképes modell előrejelzések jó beválásúak, a valószínűségi előrejelzés pedig hosszútávra az egyik legjobb.

Még van jópár ilyen oldal, ahol modellkimenetek vannak, de szerintem a fentebb említettek a legfelhasználóbarátabbak, és legpontosabbak.

2021. nov. 4. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:
windy,wxcharts,wetterzentrale,idokep
2022. nov. 4. 23:04
 9/10 anonim ***** válasza:
na meg omsz.hu
2022. nov. 4. 23:04
 10/10 anonim ***** válasza:
73%

Én a horváth határnál élek.

DHMZ.hr

Radar percre megmondja mikor esik.

2022. nov. 20. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!