Kezdőoldal » Otthon » Kert » Télálló citromom már 8 éves,...

Télálló citromom már 8 éves, de nem terem, miért?

Figyelt kérdés

Szép vastag már a törzse, nyáron már 3 virág volt rajta, de ledobta. Tehetek érte valamit, hogy teremjen?

Amikor vettem, az eladó azt mondta, hogy oltott a növény, hogy hamarabb termőre forduljon. ...???

2021. dec. 12. 00:27
 1/7 A kérdező kommentje:
Eddig türelmes voltam vele, de ha ezen a nyáron se fog teremni, kiszedem. Csak a tüskéit növeszti (ellenem) gonoszul :). Kb 1.5m magas most, rendszeresen metszegetem, de nem durván. Fényt kap, a talaj szerintem jó (minden megterem benne).
2021. dec. 12. 00:29
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Az eladó szerintem átvert, nem szokták oltani, 5 éves kora táján már teremni szokott, magról ültetve... Fajtaazonosság miatt se kell oltani.

Nálad nagyon lassan fejlődik, ha még csak 1,5 m-es. De ha már volt virág, jövőre valószínűleg lesz pár szem termés. Az első virágzásból nálam se kötött.

Nem lehet, hogy fák, nagyobb bokrok vannak a közelében?

2021. dec. 12. 07:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Nincs semmi nagy a közelében, egy kis veteményesben van. Olyan 3 méterre van tőle egy nagy szeder. De nem kap árnyékot tőle.
2021. dec. 12. 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem csak az árnyék lényeg, hanem a gyökérzet, az még rosszabb.

De egy szeder azért nem olyan veszélyes, szerintem nem az a baj.

Mindegy, egy idő után meg szokott indulni minden, ha alkalmas a talaj. Ha öntözöd aszályban, meg tápanyagot is kap, akkor főleg.

2021. dec. 12. 08:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Több napsütés kellene a citromnak, nem véletlenül déli gyümölcs.
2021. dec. 12. 10:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Dehogy déligyümölcs. Legalábbis, a kérdés alapján úgy tűnik, hogy a Poncirus trifoliatáról van szó, ami mérsékelt övi, nem is citrus, csak távoli rokona, viszont a citromhoz hasonló a termése, ezért szokás télálló citromnak nevezni. Ahogy az édesburgonyának sincs köze a krumplihoz, hanem a hajnalka nevű virág rokona, viszont a batáta nevet az eccerű mezei vásárló nem tudja megemészteni.
2021. dec. 12. 12:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyfolytában napon van, semmi árnyék nem éri.
2021. dec. 12. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!