Miért nem terem a bab?
Ültettem zöldbabot...és futóbabot...gyönyörű mind kettő..a futóbab már 3métert meghaladja...de termés egyiken se....
Ugyanígy a tök...semmi termés:(
Nos, lehet a virágok nem lettek beporozva.
Más okot nem nagyon tudok elképzelni mert nálunk a kertben tele van babbal illetve tökkel is minden növény.
Nincs eső.
Tavaly rengeteg bab volt, idén kb. a tizede termett.
Nálam a zöldbab rengeteget terem, és termett folyamatosan a nagy hőségek idején is. Viszont egy részük kipusztult, különösebb ok nélkül.
A tarkabab nagyon szép egészséges, virágzik folyamatosan, de nem köt. Mióta elmúltak a hőségek, és eső is volt, azóta se. Öntözés addig is volt bőségesen, átlag 2 naponta 2 órát ment rá a csepegőszalag. Szóval egész biztosan nem a vízhiány. De hogy mi, fogalmam sincs. Az nyilvánvaló a két bab esetéből, hogy a fajtára jellemző túlérzékenység a közvetlen ok, de hogy mire érzékeny, azt már nem tudom.
A tökök szépen kötnek. A sütőtök a 37 fokban eldobálta a termést, viszont azóta már vannak újak. A cukkinit meg a patisszont folyamatosan szedjük.
Lesz ez még rosszabb is,sajnos!
Egyszerűen nincs méh,vagy csak
nagyon kevés,nincs ami porozza a növényeket.
Én már évek óta a dongókra hagyatkozok,mára már sikerült helyet biztosítani a szaporodásukhoz,úgy látom,van is eredménye.
Dehogy nincs méh. Legfeljebb nálad nincs. De amúgy rettentő sokan belevágtak a méhészkedésbe a megélhetési problémák miatt, ezért is terjed annyira az atka meg a betegségek, mert egymásba érnek a méhészetek, könnyen terjednek a problémák.
A harmadik szomszédban van vagy 40 kaptár, és mégse kötnek egyetlen hüvelyt se a babjaim, pedig gyönyörű szépek és virágoznak állandóan.
Szeptember végén kezdett teremni...múlt héten még 3kg leszedtem.
Elvan csúszva az időjárás.. remélem jövőre jobb lesz.
Nem tudom miért nem termett a babod, csak a saját tapasztalatomat tudom:
Vetettem 3 féle babot, lila hüvelyű bokorbabot, zöld hüvelyű bokorbabot és karós nagyszemű tarkababot.
A lilahüvelyű rengeteget termett,
a zöldhüvelyű nagyon keveset termett, nyáron a hőségben virág is alig volt rajta,
a tarkabab semmit pedig megnőtt 3 m magasra és tele volt virággal.
Mi ebből a tanulság? többfélét kell vetni, valamelyik csak bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!