Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem terem a bab?

Miért nem terem a bab?

Figyelt kérdés

Ültettem zöldbabot...és futóbabot...gyönyörű mind kettő..a futóbab már 3métert meghaladja...de termés egyiken se....

Ugyanígy a tök...semmi termés:(

2021. aug. 23. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos, lehet a virágok nem lettek beporozva.

Más okot nem nagyon tudok elképzelni mert nálunk a kertben tele van babbal illetve tökkel is minden növény.

2021. aug. 23. 10:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Nincs eső.

Tavaly rengeteg bab volt, idén kb. a tizede termett.

2021. aug. 23. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálam a zöldbab rengeteget terem, és termett folyamatosan a nagy hőségek idején is. Viszont egy részük kipusztult, különösebb ok nélkül.

A tarkabab nagyon szép egészséges, virágzik folyamatosan, de nem köt. Mióta elmúltak a hőségek, és eső is volt, azóta se. Öntözés addig is volt bőségesen, átlag 2 naponta 2 órát ment rá a csepegőszalag. Szóval egész biztosan nem a vízhiány. De hogy mi, fogalmam sincs. Az nyilvánvaló a két bab esetéből, hogy a fajtára jellemző túlérzékenység a közvetlen ok, de hogy mire érzékeny, azt már nem tudom.

A tökök szépen kötnek. A sütőtök a 37 fokban eldobálta a termést, viszont azóta már vannak újak. A cukkinit meg a patisszont folyamatosan szedjük.

2021. aug. 23. 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Lesz ez még rosszabb is,sajnos!

Egyszerűen nincs méh,vagy csak

nagyon kevés,nincs ami porozza a növényeket.

Én már évek óta a dongókra hagyatkozok,mára már sikerült helyet biztosítani a szaporodásukhoz,úgy látom,van is eredménye.

2021. aug. 23. 21:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Dehogy nincs méh. Legfeljebb nálad nincs. De amúgy rettentő sokan belevágtak a méhészkedésbe a megélhetési problémák miatt, ezért is terjed annyira az atka meg a betegségek, mert egymásba érnek a méhészetek, könnyen terjednek a problémák.

A harmadik szomszédban van vagy 40 kaptár, és mégse kötnek egyetlen hüvelyt se a babjaim, pedig gyönyörű szépek és virágoznak állandóan.

2021. aug. 24. 05:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Szeptember végén kezdett teremni...múlt héten még 3kg leszedtem.

Elvan csúszva az időjárás.. remélem jövőre jobb lesz.

2021. nov. 15. 13:08
 7/7 anonim válasza:

Nem tudom miért nem termett a babod, csak a saját tapasztalatomat tudom:

Vetettem 3 féle babot, lila hüvelyű bokorbabot, zöld hüvelyű bokorbabot és karós nagyszemű tarkababot.

A lilahüvelyű rengeteget termett,

a zöldhüvelyű nagyon keveset termett, nyáron a hőségben virág is alig volt rajta,

a tarkabab semmit pedig megnőtt 3 m magasra és tele volt virággal.

Mi ebből a tanulság? többfélét kell vetni, valamelyik csak bejön.

okt. 2. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!