Miért nem terem az eprem?
Figyelt kérdés
Palántákat ültettem egy ládába, elég hamar virágoztak, utána volt is rajtuk néhány kis eper, de azóta csak nőnek mint a gaz, sok új levelet hoznak, meg indákat. Az indákat levagdosom, hogy ne azokat növessze, hanem a gyümölcsöt. Locsolva van rendszeresen, de egyérteleműen jól érzi magát, mert leveleket, indákat növeszt, de sajnos epret nem. Miért?2021. jún. 14. 21:28
2/6 anonim válasza:
Naphiány?
Miénk is kínjában érik.
4/6 anonim válasza:
1-es vagyok. Azért kérdeztem, mert ha most tavasszal ültetted, akkor csak jövőre terem.
5/6 anonim válasza:
Fotóval jobb lett volna.
Nem te mutattad vagy másfél hónapja, hogy lakásban tartott, megnyúlt, nagyon fejletlen, virágzó epreket tettél egy ládába, a normál mennyiség négyszeresét? Nem tudom, írtam-e akkor annak az illetőnek, vagy csak akartam, hogy ezek a növények nemigen fogják tudni kinevelni a termést.
Az eper egyszer virágzik egy évben (hacsak nem folytontermő fajta), ha kihozta a virágait, többet abban az évben már nem hoz. Ha a te epreid voltak ott abban a kérdésben, akkor ültesd szét őket (vagy ritkítsd), hogy meg tudjanak erősödni, és jövőre várható rendesebb termés.
6/6 A kérdező kommentje:
Most tavasszal ültettem, de már termett egyszer. Napban nincs hiány, déli fekvésű helyen van.
5. Nem én mutattam.
2021. jún. 15. 07:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!