Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem terem az eprem?

Miért nem terem az eprem?

Figyelt kérdés
Palántákat ültettem egy ládába, elég hamar virágoztak, utána volt is rajtuk néhány kis eper, de azóta csak nőnek mint a gaz, sok új levelet hoznak, meg indákat. Az indákat levagdosom, hogy ne azokat növessze, hanem a gyümölcsöt. Locsolva van rendszeresen, de egyérteleműen jól érzi magát, mert leveleket, indákat növeszt, de sajnos epret nem. Miért?
2021. jún. 14. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mikor ültetted őket?
2021. jún. 14. 21:43
 2/6 anonim válasza:

Naphiány?

Miénk is kínjában érik.

2021. jún. 14. 22:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Jövőre fog termőre fordulni.
2021. jún. 14. 23:33
 4/6 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Azért kérdeztem, mert ha most tavasszal ültetted, akkor csak jövőre terem.
2021. jún. 15. 04:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Fotóval jobb lett volna.

Nem te mutattad vagy másfél hónapja, hogy lakásban tartott, megnyúlt, nagyon fejletlen, virágzó epreket tettél egy ládába, a normál mennyiség négyszeresét? Nem tudom, írtam-e akkor annak az illetőnek, vagy csak akartam, hogy ezek a növények nemigen fogják tudni kinevelni a termést.

Az eper egyszer virágzik egy évben (hacsak nem folytontermő fajta), ha kihozta a virágait, többet abban az évben már nem hoz. Ha a te epreid voltak ott abban a kérdésben, akkor ültesd szét őket (vagy ritkítsd), hogy meg tudjanak erősödni, és jövőre várható rendesebb termés.

2021. jún. 15. 07:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Most tavasszal ültettem, de már termett egyszer. Napban nincs hiány, déli fekvésű helyen van.

5. Nem én mutattam.

2021. jún. 15. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!