Kisméretű cirbolyafenyőt szabad megmetszeni?
Cirbolyafenyőt még nem láttam, de a fenyők általában jól bírják a metszést. Ezért szoktak pl. lucfenyőből sövényt készíteni.
Én lucot, ezüstöt és nordmannt nevelek karácsonyfának, és szükség esetén metszem is őket, nem bánják.
A kivágott lucok fele megmarad és újból eladható részt fejleszt, ha megmarad lent egy águk. De úgy általában azt írják a neten, hogy a lombozat max. 3/4 részét vágjuk le, ha biztosra akarunk menni, hogy nem pusztul el.
Kérdező: ha nincs még 3-4 m széles se a helyed, akkor másban gondolkozz. Nem lehet faltól-falig a fa, mert ha oldalról nem kap fényt, akkor elhalnak, megbarnulnak a levelek, csúnya lesz.
Vagy a másik variáció, ha kinövi a helyét, kivágod.
Én kicsi helyre legfeljebb valami kimondottan oszlopos dolgot tennék, vagy bokrot. Vagy olyan fenyőt, amit 2 m-es korában ki lehet vágni karácsonyfának. Ezt sokan csinálják kis udvarok parkosításánál, hogy ami kinövi a rendelkezésre álló helyet, abból lesz a karácsonyfa, tavasszal meg ültetnek egy pici újat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!