Karfiol termeszthető odabent virágcserépben?
Ott valamivel tovább marad életben, de nem sokáig. Az is túl sötét és meleg, valószínűleg. (Mivel éjszaka is van fűtés.) Ha nappal 20 fok van, éjszaka 10, akkor esetleg jó a hőmérséklet.
Az üveg a fény egy részét kiszűri, egy részét visszaveri, tehát már magában árnyékol valamennyit, csak a szemed a pupilla tágulásával alkalmazkodik a fényhiányhoz, és nem tűnik fel. Plusz még ez a mérsékelt fény is csak egy irányból jön, tehát feleződik. És rövid ideig van világos télen, de borús időben egész nap sötét van.
Tehát ha a leírt hűvös hőmérsékletet biztosítani tudod, és 30-50 E Ft-ot költesz növénylámpára, akkor mehet a projekt.
Annak is nézz utána, hogy mekkora a növény. Én idén ültettem először (kintre) néhányat és meglepett, hogy milyen sok helyet foglal el. Illetve nagyon sok idő volt (hónapok), mire lett rajta virág.
A gyökérzete nem volt vészes, könnyen ki tudtam húzni a múlt héten. De maga a növény volt vagy 1 köbméter, hosszú levelekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!