Gyümölcsfa mag ültetés októberben?
Elültettem 2 szem barackmagot cserépbe. Már kicsírázott. A terv hogy március közepe tájt kiültetem a kertbe.
Mennyire működő ötlet ez? Mennyire lesz életképes a csemete?
Attól függ mi a célod vele. Ha biztos termést szeretnél és nem elégszel meg a "talán lesz belőle valami" állapottal, akkor hagyd a csudába.
Faiskolából hozz egy csemetét tavasszal.
A magról kelt fákkal az a baj, hogy soha nem ismered a beporzó növényt. Csak 3-4 év múlva derül ki jól sikerült-e.
Szabadban el fog fagyni télen, ez biztos.
Talán egy hideg, de fagymentes, világos helyen, félszárazon át lehetne teleltetni. Ha sikerül, akkor május elején, a fagyok után minden gond nélkül ki lehet ültetni.
Szerintem nem éri meg a kínlódást meg gombaölős öntözgetést egész télen.
Ha mindenképpen magról akarod szaporítani a barackot, akkor a hűvös helyen tárolt magot októberben kell a kertbe, lehetőleg a végleges helyére elültetni, megjelölni, és többet rá se nézni az első kapálásig. (Ha nem a végleges helyére kerül, akkor legalább egy évet veszítesz az átültetéssel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!