Narancseper magról ültetése. Hogyan?
A napokban szedtem pár darab narancseper termést, és arra gondoltam egyet akarok én ia a kertbe. Érdemes most elvetni?
Csak simán bedobom ezt az éretlennek tűnő termést a földbe? Vagy először érleljem még pl ablakpárkányba? Esetleg próbáljam cserépben a szobába?
Érdemes kettévágni és kiszedni a magokat?
Ültettünk már magról és ilyenkor, mert most van ugye termés.
Jó régen volt, már nem is emlékszem pontosan, de húztunk a kertben kapával egy csíkot, belocsoltuk, belepergettük a magokat. Jó sűrűn kelt, egyeseltük amikor kicsit megnőttek, azután amikor kb. méteresek vagy kicsit nagyobbak lettek átültettük a végleges helyükre. Minek akarod egyébként? Birtokvédő sövénynek metszve jó, mert tüskés, mint a veszett fene, úgy nevelve meg szerszámnyélnek kiváló, de ezeket más is tudja.
Igen, ez a jó módszer, cserépben szobában nem lesz jó.
A magokat szedd ki, és száríthatod is kicsit, hogy ne rothadjon be véletlenül se, de ne sokáig. 1-2 hét után mehet a földbe.
Rettenetes növény, én nem tenném saját területre, mert nagyon nő, szúr, és semmi haszna nincs .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!