Fóliával letakart virágcserép árthat a szobanövénynek?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy a növényeim cserepeit letakarnám fóliával, (dracena, hibiszkusz, fikusz),hogy kevésbé száradjon ki a földje.
Hajlamos vagyok megfeledkezni néha az öntözésről s arra gondoltam, hogy ami nedvesség van a földjében azt csak a növény vegye fel és ne tudjon elpárologni.
Árthat ez a növénynek? Vagy okozhat-e penészedést a földjén, a cserépben, hogy nem szellőzik?
2020. nov. 13. 21:12
1/3 anonim válasza:
Penész lehet, és a gyökér is rothadhat, mert befülled.
2/3 anonim válasza:
Ha a növény méretéhez illő a föld mennyisége, akkor a víz legalább 90 %-át a növény párologtatja el, nem a földből párolog el közvetlenül. Szóval ne szórakozz ilyesmivel, mert tényleg gyökérrothadás lehet a vége.
Vegyél egy naptárt, és minden vasárnapra jelöld be a virágöntözést... :)
3/3 anonim válasza:
Simán bepenészedhet, megölheted vele a növényt. Esetleg inkább próbálj valamilyen önöntözőt beszerezni, ami hosszabb időn át tudja biztosítani a vízellátást, és akkor nem baj, ha néha megfeledkezel a locsolásról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!