Van fekete medencetakaró szolárfólia boltban?
Van egy kollegám, aki ezt merte mondani egy ötletre:"Ez biztos nagy marhaság, mert ha nem az lenne, már rég kitalálták volna" ...
Egyébként én évek óta használom a fekete fóliát és nincs algásodás. Próbáld ki.
van én alzában láttam, de egyébként én eddig nem takartam le ilyennel , csak simán medence takaróval és nem algásodott, és algaölőt is ritkán használok. Most vettem egyet, igaz kéket, mert vettem medence fűtést is és ott csak kék volt.
Kösz a linket, tényleg fekete, de ahogy nézem áttetsző, ami nem előnyös.
Én nyáron a következőt csinálom, ha nem használjuk: szolárfólia és erre rá fekete mezőgazdasági fólia (cca 150 um vastag). Ez utóbbi jóval túlér a medencén, ott rögzítve az esőt is megfogja, begyűjti nem megy a medence vizébe. Kitakaráskor az esővizet eltávolítom és elrakom mind a fekete, mind a szolár fóliát. Átlag használatkor csak a szolárfólia van rajta melegítés és hőntartás véget.
És még sok más trükk a tiszta vízért (7 x 3.5 m medence)
Bocs a késői válaszért, de családi gondok miatt, nem volt türelmem írni.
Nem ismerem a belógatós skimmert, de azt tudom, hogy a skimmer, ahogy a neve is mutatja lefölöző, tehát a víz tetjén úszkáló szennyeződéseket gyűjti és szűri (pl egy szitán).
Ha van rá mód én a homok szűrőt javaslom, kisebb verzióban az általad megadott mérethez, mert abban a homokot nem kell évente cserélni (én kb 3-4 évente cserélem). Amit tudni kell róla, hogy persze drágább berendezés (erősebb szivattyú, szűrőház, homoktöltet, többállású csap, vezetékek), de kompletten összeállítva is kapható. Nem kell a papírszűrővel bajlódni, cserélgetni, viszont a vízkezelést nem szabad elhanyagolni.
Nem tudom miket használsz, de én hosszú szenvedések után a következőt használom, minden káosz elkerülése végett: algás és zavaros vízre valamint a folyamatos fertötlenítésre HYPOPOR nevű készítményt alkalmazok (ezt használják az uszodák is). Nem túl olcsó, de nem kell sok belőle és a többi vegyszer sem igazán olcsóbb. Nem használok se algaölőt se téliesítőt, PH + vagy - (az esőtől azért megóvom a vizet) csak nagy néha pelyhesítőt, a szűrés hatékonysága és a homályos víz tisztítása miatt. Ennyi. É s kristálytiszta vizem van - ja és aki bele begy előzőleg ne kenje le magát kenceficével, mert az biztos bezavarosodás és nehéz kitisztítani.
Szóval kis víz nagy víz hasonló kezelés célszerű, csak más mennyiségben, teljesítményben. A takarás pedig fontos az eső ellen és az zöld alga ellen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!