Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van fekete medencetakaró...

Van fekete medencetakaró szolárfólia boltban?

Figyelt kérdés
A házi kültéri medence algásodása ellen a fekete takarás a tökéletes megoldás. Ha volna fekete buborékfólia az lenne a szuper: melegít, hőntart és nem algásodik még erős napon se. No meg az aldebója is a hőelnyelésre a legjobb.

2021. aug. 12. 12:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Mégsem lehet olyan tökéletes ha nem gyártanak ilyet.
2021. aug. 12. 13:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Van egy kollegám, aki ezt merte mondani egy ötletre:"Ez biztos nagy marhaság, mert ha nem az lenne, már rég kitalálták volna" ...

Egyébként én évek óta használom a fekete fóliát és nincs algásodás. Próbáld ki.

2021. aug. 13. 09:23
 3/8 anonim ***** válasza:

van én alzában láttam, de egyébként én eddig nem takartam le ilyennel , csak simán medence takaróval és nem algásodott, és algaölőt is ritkán használok. Most vettem egyet, igaz kéket, mert vettem medence fűtést is és ott csak kék volt.

[link]

2021. aug. 15. 15:18
 4/8 A kérdező kommentje:
A lényeg hogy a napfény ne hatoljon át rajta. Nekem is van kék színű vastag "téli" takaróm, ami kék színű, de alatta totál sötét van, és nyitáskor, több hónap után is kristály tiszta a víz. Ha mindig ezzel takarsz és ne szolártakaóval, akkor jogos az algamentes víz. Csak azért az UV ezt is tönkre teszi és eléggé húzós az ára, no meg dög nehéz.
2021. aug. 16. 07:07
 5/8 anonim ***** válasza:
ja értem, nekem fémvázas medencém van ezért ősszel szétszedem. És igazából csak 2-3 hetet használjuk folyamatosan, a többi csak hétvége ilyenkor hétközben le van letakarva a medence takaróval.
2021. aug. 16. 07:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Kösz a linket, tényleg fekete, de ahogy nézem áttetsző, ami nem előnyös.

Én nyáron a következőt csinálom, ha nem használjuk: szolárfólia és erre rá fekete mezőgazdasági fólia (cca 150 um vastag). Ez utóbbi jóval túlér a medencén, ott rögzítve az esőt is megfogja, begyűjti nem megy a medence vizébe. Kitakaráskor az esővizet eltávolítom és elrakom mind a fekete, mind a szolár fóliát. Átlag használatkor csak a szolárfólia van rajta melegítés és hőntartás véget.

És még sok más trükk a tiszta vízért (7 x 3.5 m medence)

2021. aug. 16. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:
de akkor ez egy épített medence ha jól sejtem. Nekem fémvázas van, és idén vettem egy belógatós skimmert. Azt hittem nem fog érni semmit, de tök jó alig kell porszívózni az alját. Amúgy milyen forgatód van, papír vagy homok. Nekem papír van, és két három naponta cserélem, mosom. (3 db-ot használok felváltva) Gondolkodom a homokon jövőre mert vennék egy nagyobb medencét bár nem számottevően nagyobbat, érdekel a homokszűrő, hogy érdemes-e arra cserélni. Most 3,05 kör 76 mély, és jövőre akarok egy 3,66 os medencét ami 1m mély.
2021. aug. 16. 14:36
 8/8 A kérdező kommentje:

Bocs a késői válaszért, de családi gondok miatt, nem volt türelmem írni.

Nem ismerem a belógatós skimmert, de azt tudom, hogy a skimmer, ahogy a neve is mutatja lefölöző, tehát a víz tetjén úszkáló szennyeződéseket gyűjti és szűri (pl egy szitán).

Ha van rá mód én a homok szűrőt javaslom, kisebb verzióban az általad megadott mérethez, mert abban a homokot nem kell évente cserélni (én kb 3-4 évente cserélem). Amit tudni kell róla, hogy persze drágább berendezés (erősebb szivattyú, szűrőház, homoktöltet, többállású csap, vezetékek), de kompletten összeállítva is kapható. Nem kell a papírszűrővel bajlódni, cserélgetni, viszont a vízkezelést nem szabad elhanyagolni.

Nem tudom miket használsz, de én hosszú szenvedések után a következőt használom, minden káosz elkerülése végett: algás és zavaros vízre valamint a folyamatos fertötlenítésre HYPOPOR nevű készítményt alkalmazok (ezt használják az uszodák is). Nem túl olcsó, de nem kell sok belőle és a többi vegyszer sem igazán olcsóbb. Nem használok se algaölőt se téliesítőt, PH + vagy - (az esőtől azért megóvom a vizet) csak nagy néha pelyhesítőt, a szűrés hatékonysága és a homályos víz tisztítása miatt. Ennyi. É s kristálytiszta vizem van - ja és aki bele begy előzőleg ne kenje le magát kenceficével, mert az biztos bezavarosodás és nehéz kitisztítani.

Szóval kis víz nagy víz hasonló kezelés célszerű, csak más mennyiségben, teljesítményben. A takarás pedig fontos az eső ellen és az zöld alga ellen.

2021. aug. 30. 10:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!