Kezdőoldal » Otthon » Kert » A Wuxal Super mennyire káros...

A Wuxal Super mennyire káros más élőlényekre?

Figyelt kérdés
Egy emeleti lakásban lakom, tetőtéri ablakok vannak csak, erkély nincs, ezért a lakásban kéne lepermeteznem vele 2-2 Carolina Reaper és Pepper X palántát, mert elkezdték lehullajtani a leveleiket. Van egy teknős is a lakásban, meg én. Mennyire lehet káros ránk nézve ez a szer?
2021. júl. 9. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha a növényekre permetezed a megfelelő hígításban (mivel lombtrágya), akkor a növényeknek jót tesz. Se magadra, se a teknősre ne permezd.
2021. júl. 9. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Annyira káros rád, amennyire a paprikára káros, ha megvacsorázol. Ez tápanyag. Túl nagy dózisban persze ez is mérgező, bár nem annyira, mint a konyhasó.

De amúgy a Wuxal beöntözve is működik, rá van írva valószínűleg a csomagolására.

Mondjuk, a paprikáknak feltehetőleg a benti tartás a legfőbb problémájuk, nem jól tűrik a lakásban uralkodó fényhiányt.

2021. júl. 10. 05:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Napfényhiány nem lehet, a naposabb oldalon lakom, sőt meleg is van mint a dög, 30 alá az elmúlt hetekben nem nagyon ment, a "legnagyobb" örömömre.

Akitől rendeltem írtam neki és küldtem képeket, azt mondta semmi bajuk. Egy haveromnak is lett, nála teljesen levéltelen az egyik, a másik meg semmit se nőtt, bár ő át se ültette. Apámnál kertben van, ott semmit se nőttek. Mamámnál egész szépek, bár lassan nőnek, nálam nőttek a legtöbbet, de remélem nem mennek tönkre, be is fújom őket.

2021. júl. 10. 07:05
 4/5 anonim ***** válasza:

A paprika rendkívül fényigényes növény. Olyan nincs, hogy lakásban ne legyen fényhiányos, megnyúlt.

Eleve, ha csak ablakon át kap fényt, akkor már a felülről és a másik oldalról (szoba felől) érkező fény nem létezik számára. Aztán az üveg a fény egy részét elnyeli, másik részét visszaveri. Lehet, hogy még függöny is van. A lényeg, hogy a normál fényszükségletének maximum a felét kapja meg a lakásban. Nincs erkélyed legalább?

Az eladó nyilván azt mondja, hogy szépek, mert nem akarja, hogy őrá fogd, hogy beteg/hibás növényt adott el neked.

2021. júl. 10. 18:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Nincs sajnos erkély sem, csak tetőtéri ablakok vannak.
2021. júl. 12. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!