Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az baj, ha a fenyők körbenövik...

Az baj, ha a fenyők körbenövik a vezetéket?

Figyelt kérdés
Van két fenyő a kertben és egy tuja (ezek lombjai összeérnek), már magasabbak a villanyoszlopnál és azok a vezetékek, amik az oszloptól a házig jönnek, már bőven a lombkoronában vannak. Ez nem veszélyes? 4 vezeték jön az oszlopról 2 hozzánk 2 a szomszédhoz (ezek "csak" súrolják a fát). A vezetékek a fa magasságának felénél vannak.

2021. júl. 5. 10:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Ha szigetelt, akkor addig nem baj, míg egy erősebb szél miatt a fák hajladozásukkal vagy kidőlésükkel le nem tépik. Vagy a vezetéket, vagy a tetőtartót, vagy a kampót. Akkor baj lesz. Ha nem szigetelt, hát, akkor igazából már most is baj.
2021. júl. 5. 10:43
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

ugyan szigetelt az a kábel, de Érdemes levágni. Rokonomnál ugyanilyen szitu volt, ott levált a kábel a tartó sodronyról. (Működött attól az igaz, de hosszútávon hamarabb sérülhet)

Másik oka, hogy a faágak előbb utóbb ledörzsölhetik a szigetelést a kábelről.

Egyébként a szolgáltató is szokott gallyazni télen, lehet hogy akkor levágják azt is.

2021. júl. 5. 10:46
 3/14 anonim ***** válasza:

"Másik oka, hogy a faágak előbb utóbb ledörzsölhetik a szigetelést a kábelről."

Minden lehetséges, de ezt a rendszert úgy adták el a világnak, hogy erdőben, élőfákra erősítve is lehet alkalmazni.

"Egyébként a szolgáltató is szokott gallyazni télen, lehet hogy akkor levágják azt is."

Az ugyan nem fog erőfeszítést tenni, hogy hatszor becsöngessen, meg üzenetet hagyjon. A kertbe meg alighanem nem is lehet kosarassal beállni. Kap egy levelet, hogy nyesse le.

2021. júl. 5. 11:43
 4/14 anonim ***** válasza:
68%

3-as.

"Az ugyan nem fog erőfeszítést tenni, hogy hatszor becsöngessen, meg üzenetet hagyjon."

Arra gondoltam mikor a közterületen lévő fa lóg bele, de most látom hogy kerten belül van, így ott valóban nem fog hozzányúlni.

2021. júl. 5. 12:29
 5/14 anonim ***** válasza:
szolgáltató úgy is levágja hogyha nem jó
2021. júl. 5. 12:32
 6/14 A kérdező kommentje:
A ház előtt van, az ágak bőven kilógnak a közterület fölé. A törzs is lehet, hogy már közterület. Egy kicsit rosszul fogalmaztam. Nincs kerítés azon a részen, így nem tudom pontosan, hol a telek határ, csak én tartom a kert részének :D Múltkor Eonosok voltak kint a szembeszomszédba vezettek be egy kábelt és miután végeztek nagyon nézték a fát, még binokulárral is. Szélben elég nyekergő hangot hallok mostanában. Az egyik kábel majdnem a bejáró fölött megy be a házba. Oda igazából nem nagyon szabadott volna fenyőt ültetni.
2021. júl. 5. 13:38
 7/14 anonim ***** válasza:
magánterületen is kivágják szó nélkül a veszélyes fákat emiatt nem félj
2021. júl. 5. 16:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem árt levágni, mert viharban simán leszakítja a kábelt a lengedező ág.
2021. júl. 5. 17:46
 9/14 A kérdező kommentje:
Már olyan magas a fa, és annyira benőtte a vezetéket, hogy már csak szakember tudná megcsinálni szerintem. Már a két oszlop közötti vezetékhez is közel van, ahogy terebélyesedik. Az EON kivágathatja, ha veszélyesnek ítélik (általuk megbízott szakemberrel), és ezért nekem fizetni kell?
2021. júl. 5. 19:20
 10/14 anonim ***** válasza:
nem kell fizetned az eonnak, de bármikor bemehetnek a telkedre és kivágják teljesen vagy részben a fát.
2021. júl. 5. 20:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!