Az baj, ha a fenyők körbenövik a vezetéket?
Ha szigetelt, akkor addig nem baj, míg egy erősebb szél miatt a fák hajladozásukkal vagy kidőlésükkel le nem tépik. Vagy a vezetéket, vagy a tetőtartót, vagy a kampót. Akkor baj lesz. Ha nem szigetelt, hát, akkor igazából már most is baj.
2021. júl. 5. 10:43
ugyan szigetelt az a kábel, de Érdemes levágni. Rokonomnál ugyanilyen szitu volt, ott levált a kábel a tartó sodronyról. (Működött attól az igaz, de hosszútávon hamarabb sérülhet)
Másik oka, hogy a faágak előbb utóbb ledörzsölhetik a szigetelést a kábelről.
Egyébként a szolgáltató is szokott gallyazni télen, lehet hogy akkor levágják azt is.
2021. júl. 5. 10:46
"Másik oka, hogy a faágak előbb utóbb ledörzsölhetik a szigetelést a kábelről."
Minden lehetséges, de ezt a rendszert úgy adták el a világnak, hogy erdőben, élőfákra erősítve is lehet alkalmazni.
"Egyébként a szolgáltató is szokott gallyazni télen, lehet hogy akkor levágják azt is."
Az ugyan nem fog erőfeszítést tenni, hogy hatszor becsöngessen, meg üzenetet hagyjon. A kertbe meg alighanem nem is lehet kosarassal beállni. Kap egy levelet, hogy nyesse le.
2021. júl. 5. 11:43
3-as.
"Az ugyan nem fog erőfeszítést tenni, hogy hatszor becsöngessen, meg üzenetet hagyjon."
Arra gondoltam mikor a közterületen lévő fa lóg bele, de most látom hogy kerten belül van, így ott valóban nem fog hozzányúlni.
2021. júl. 5. 12:29
szolgáltató úgy is levágja hogyha nem jó
2021. júl. 5. 12:32
6/14 A kérdező kommentje:
A ház előtt van, az ágak bőven kilógnak a közterület fölé. A törzs is lehet, hogy már közterület. Egy kicsit rosszul fogalmaztam. Nincs kerítés azon a részen, így nem tudom pontosan, hol a telek határ, csak én tartom a kert részének :D Múltkor Eonosok voltak kint a szembeszomszédba vezettek be egy kábelt és miután végeztek nagyon nézték a fát, még binokulárral is. Szélben elég nyekergő hangot hallok mostanában. Az egyik kábel majdnem a bejáró fölött megy be a házba. Oda igazából nem nagyon szabadott volna fenyőt ültetni.
magánterületen is kivágják szó nélkül a veszélyes fákat emiatt nem félj
2021. júl. 5. 16:33
Nem árt levágni, mert viharban simán leszakítja a kábelt a lengedező ág.
2021. júl. 5. 17:46
9/14 A kérdező kommentje:
Már olyan magas a fa, és annyira benőtte a vezetéket, hogy már csak szakember tudná megcsinálni szerintem. Már a két oszlop közötti vezetékhez is közel van, ahogy terebélyesedik. Az EON kivágathatja, ha veszélyesnek ítélik (általuk megbízott szakemberrel), és ezért nekem fizetni kell?
nem kell fizetned az eonnak, de bármikor bemehetnek a telkedre és kivágják teljesen vagy részben a fát.
2021. júl. 5. 20:09
További kérdések: