Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az baj, ha a fenyők körbenövik...

Az baj, ha a fenyők körbenövik a vezetéket?

Figyelt kérdés
Van két fenyő a kertben és egy tuja (ezek lombjai összeérnek), már magasabbak a villanyoszlopnál és azok a vezetékek, amik az oszloptól a házig jönnek, már bőven a lombkoronában vannak. Ez nem veszélyes? 4 vezeték jön az oszlopról 2 hozzánk 2 a szomszédhoz (ezek "csak" súrolják a fát). A vezetékek a fa magasságának felénél vannak.

2021. júl. 5. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Láttam már több videót, ahol a villanyvezetékbe érő fa vagy meggyulladt, vagy egy "villámlás" következtében áthúzott az áram a két vezeték közt, a faág segítségével. Vagy a kettő együtt...

Elvileg a tulajdonos kötelessége az ilyen helyzet megszüntetése, de ha a tulajdonos nem végzi el, akkor a szolgáltató csinálja meg, és nem fizetteti ki a tulajdonossal.

[link]

Én azért felhívnám őket, hogy itt érdemes lenne megcsinálni.

2021. júl. 6. 05:51
 12/14 A kérdező kommentje:
11-es Igen én is láttam már ilyeneket. Elég ijesztőek. Sajnos a tesóm nem engedi kivágatni. Perrel fenyegetett akkor is, amikor esztétikai okokból levágtam a hátsó fenyő alsó ágait, anélkül, hogy szóltam volna neki. (Közös tulajdon a ház és a telek).
2021. júl. 7. 16:50
 13/14 anonim ***** válasza:

"magánterületen is kivágják szó nélkül a veszélyes fákat emiatt nem félj"

Vagy nem. Rokonom olyan levelet kapott, hogy a portája előtt a járda és az úttest közti sávban gallyazzon. Pedig aztán ahhoz végképp nincs köze. :D És mikor erről az ejonnal elkezdtem levelezni, a harmadikra nem is válaszoltak. :D Az kétségtelen, hogy ez nyolc éve volt, azóta nem jelentkeztek. Nem jött be a blöff, hát nem jött be. Még hab a tortán, hogy az 20 kV volt, az még szerencsés lett volna, ha egy hetven feletti nénike elkezdi a gallyazást. :D

2021. júl. 7. 17:02
 14/14 anonim ***** válasza:

"Én azért felhívnám őket, hogy itt érdemes lenne megcsinálni."

Rossz pillanatban presszionálva őket kijönnek, ledobják a csatlakozót, és adnak egy papírt, hogy jelentkezzen vele, ha már szabványos a környezet. :D

2021. júl. 7. 17:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!