Nincs pénzem a gyerekeknek vízforgatóra és algaölőre? Otthoni megoldás van,hogy élvezhessék a medencét?
"ha 50literesnél működik akkor 500 literesnél már nem"
Például mert köbösen növekvő gond a leengedés-feltöltés.
Nem tudom mekkora medence. Az obiban 4000Ft körül van a három az egyben (klór, algaölő, plusz pelyhesítő) tabletta. Egy üres petpalack meg egy kő kb kiváltja az úszó adagolót. Ha ennyit megengedhetsz, ez már fél siker. Ha jól adagolod, az algaképződést, meg a baktériumok szaporodását meg tudod gátolni. Sajnos a mechanikai szennyeződések ott maradnak, ettől opálosodni fog a víz, plusz ami belehullik, az is ott fog kavarogni. Így kb havonta egyszer talán elég cserélni a vizet, bár a vége felé nem lesz szép látvány.
A következő lépés a vízforgató lenne. 11000Ft körül már lehet kapni, tartalék kartus kb 1 ezres, de ha rendszeresen takarítod, a két kartus elég sokáig elég. Nekem pl 3. szezont húzzák, mindig tisztítom őket, nincs bajuk.
Ha pl most megveszed a vízkezelő szert, szerintem ezt a szezont vízforgató nélkül is ki lehet húzni. Egy 2m3-es medencét olyan 1200Ft lehet feltölteni egyszer. Ha van locsolási kedvezmény, akkor kevesebb, ilyenkor elengednek a csatornadíjból.
Szerintem próbáljátok valamivel eltakarni ha nincs használatban és valami kis laborban vagy vödörbe mossák le a lábuk a gyerekek mielött bele mennek. Illetve ha bele esnek levelek meg ilyesmik mindig szedjék ki. Mi ezeket csináltuk régen.
Ha meg már nagyon muszáj vizet cserélni és nincs benne semmi vegyszer próbáljatok néhány napig azzal a vízzel locsolni.
Az a baj, hogy nulla pénzből csak kínlódás lesz. Teljesen ingyen ez sajnos nem működik. Valaki aki a közelben lakik és nem okoz gondot, hogy embertársán segítsen mert van annyi a párnacihában, kérje el a címet privátban és jelenjen meg, mérje föl a helyzetet és adjon valamennyi pénzt vagy vegyszert. Régebben amikor egyre nagyobb medencéket vettem, nem mindig adtam el a papírszűrős vízforgatókat, hátha van valakinél elfekvő, csak tudni kell, hogy milyen medence mert az Intexes cucc nem passzol a Bestway-eshez.
Gyerekek, akinek meg zéró tapasztalata van ezen a téren, az ne adjon már tanácsot.
"ha 50literesnél működik akkor 500 literesnél már nem"
Aham. Csakhogy van egy méretgazdaságossági probléma. Addig amíg ilyen kis űrtartalmú medencékről van szó, nem kezeljük a vizet, mert olcsóbb kiönteni és újratölteni, mint forgatni és vegyszerezni. Egyébként a már kezelhető medencék olyan 3-4 köbméternél kezdődnek, az alatt felfújható gyermekmedencékrőlvan szó, nincs is bennük vízforgató csatlakozás.
20 éve foglalkozom kerti medencékkel és medence vegyszerekkel.
Tudtam volna segíteni, de a kezdődő szimpátiám megbicsaklott, mivel te még válaszra sem méltatod ezt a félszáz segíteni akaró hozzászólót.
Egy megszívlelendő tanácsot azért adok:
Add el a kapott medencét ami nem nehéz, mert most szezonja van.
Azután vegyél az árából egy kisebbet, aminek a használata már nem okoz anyagi gondot.
Ha igaz a "meséd" e gyerekek ebben is pont ugyanolyan jól el tudnak majd játszani.
48. Jajjjjjndeeeeeeeee.....
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!
Anyám borogass!😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!