Minden 2.háznál fürdőmedence van, többszöri vízcserével, azt mondják az ivóvízre vigyázni kell, ahol nincs kút, ivóvízzel töltik fel. Ezt nem kéne szabályozni szerintetek?
Jó gazdag helyen lakhatsz kérdező, minden 2. háznál fürdőmedence. :-)
De igazad van, ekkora kamura legalább elolvassuk a kérdésedet. :-)
Miért nem a vécék ivóvízzel történő öblítése ellen ágálsz? Mert az tényleg pazarlás!
A medencét ha feltölti valaki, akkor annak az árát ki is fizeti, amellett az párolgással, vagy a vízcserével visszajut a természetbe.
“ A medencét ha feltölti valaki, akkor annak az árát ki is fizeti,”
A vécévízért nem kell fizetni?
Egyébként egyetértek. Azt lehetne csapadékvízből is, de hát ahogy hallottam, már azt is tilos gyűjteni.
4-es vagyok és az előzőt kiegészítem:
Mondhatod, hogy a vécévíz is visszajut a csatornán keresztül a természetbe, csak éppenséggel nagyon nem mindegy, hogy egy vagy több háztartás pl a fürdővizét hányszor hasznosítja.
Erről beszélek:
Ha talajvízből szedik ki ásott vagy fúrt kúttal, az mivel is jobb a természetnek, mintha a partiszűrésű kútból jön csővőn a házig?
Nem látom a természetrombolást abban, ha ivóvízzel van feltöltve. Az árát pedig megfizeti, vízhiány sincsen nálunk.
Szerencsére ez a spóroljunk a vízzel Magyarországon még a jövő problémája. Kocsimosást, medence feltöltést, locsolást, stb ott szokták tiltani vagy szabályozni, ahol vízhiány van.
"Ezt nem kéne szabályozni szerintetek?"
Szabályozva van.
Pl. panelben nem lehet.
(További jó irigykedést.)
“ Ha talajvízből szedik ki ásott vagy fúrt kúttal, az mivel is jobb a természetnek, mintha a partiszűrésű kútból jön csővőn a házig?”
Ha csövön jön a házig, az rettentő sok energia. Feleslegesen, mert egy csomó energiát pazarlunk arra, hogy ivóvizet csinálunk belőle, holott egy tóvíz minőség sokszor megfelel.
Kedves kérdező!
Értem, hogy irigy vagy de megnyugtatlak, hogy -mivel jelenleg a házi medencékben már kb. 28-30 C fokos a víz- ez annyira meleg, hogy már úgy sem innád meg.
Na csá!
Megyek úszom egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!