Kezdőoldal » Otthon » Kert » Otthon termesztett zöldség,...

Otthon termesztett zöldség, gyümölcs havi szinten mekkora "árbevételt" jelent?

Figyelt kérdés
Fóliasátor 50 nm.
2021. máj. 20. 23:16
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
82%
Minimálisat vagy semmit . Megveszed a vetőmagot. Egész nyáron locsolod . Permetezed ha kell. Örülj ha minuszba nem jössz ki nem hogy hasznot termelj. Ez vonatkozik a zöldségre. A gyümölcs már más ott inkább beszélhetünk haszonról. Hogy mennyi nem tudom. Cseppfolyósítva el lehet adni jó pénzért
2021. máj. 20. 23:57
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Nagyjából 0 Ft. Ha meg beleszámolod az idődet is minimálbérben, akkor anyagi bukó.
2021. máj. 21. 10:03
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

Hú, egyes, azért hülyeségeket se beszélj már...

50 nm mondjuk nyilván nem nagy bevételszerzésre való, de milyen mínuszokról beszélsz? Ezt mindig azt mondja, aki maga nem művel normálisan kertet...

Egyrészt, nem olyan drága a vetőmag, egy tasak jégsaláta meg cukkini megvan 800 forintból, és akkor ezek még drágább, neves magok, mert feleennyiből is meg lehetne venni. Vannak magok 150-200 ft-ért is, abból is fog kikelni.

Na de direkt említettem a két fenti növényt, azok nyáron is kicsit drágábbak. De 50 nm-re simán kiültetsz 20 db cukkinit meg szakaszos ültetéssel és folyamatos szedéssel kb. 300 fej jégsalátát.

Mondjuk nekem májustól szeptember végéig szedhető a jégsaláta, júniustól októberig a cukkini. 300 fej jégsaláta átlag 300 Ft-os áron számolva (most pl. boltban 500 forint, de mondjuk, hogy nyáron csak 200 ft lesz) az 90 ezer forint. A 20 db cukkinitő simán ad 10-15 kilót hetente (alulbecsülve, de vegyük figyelembe itt is, hogy nem egyenletesen terem és lesz benne hulló), az havi mondjuk 50 kiló, 5 hónapon át 250 kg, átlagosan 200 Ft-os áron 50 ezer forint.

Szóval a kettő együtt bő 140 ezer forint, és nem egy melós növény egyik sem, elég heti 2-3 alkalommal 10 perc alatt meglocsolni öket, ha nem esik az eső. A talajt meg mulcsozni a fűnyírásból származó nyesedékkel, és akkor alig kell majd gazolni, max. kétheten egyszer.

Itt a probléma inkább az, hol lehet eladni a terményeket. Bár, szerintem ezzel a 140 ezer forinttal nagyon alászámoltam...

De kérdező, ekkora területen inkàbb termessz magadnak, ha mindenféle vegyes biozöldséggel ellátod a családot júniustól októberig, már azzal rengeteget spórolsz.

2021. máj. 21. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Ja, 3-as vagyok, én 100 nm-en kb. 300 ezer forint értékben termelek zöldséget egy évben, igazi nem ma kezdtem és télire is teszek el ezt-azt, de a lényeg, hogy lehet jól is csinálni a dolgot, nem tudom, milyen szerencsétlenek azok, akiknek mínuszra jön ki egy veteményes....
2021. máj. 21. 10:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Koszonom 3mas. Igen en is csak a csaladnak gondoltam, nem eladasra.
2021. máj. 21. 11:30
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Ja, értem, azt hittem, eladni akarod. Ezesetben mindenből egy keveset érdemes termelni, ez nyilván nem fogja fedezni a zöldségigényeket, de mindig lesz valami. Persze, ilyen olcsó dolgot, mint a krumpli, nem ültették.

De 50 nm-re simán mehet 3-4 tő paradicsom, 3 tő paprika, 3 sor répa, 40 db fokhagyma, 1 sor saláta szakaszosan vetve, 2 tő cukkini, pár brokkoli, karfiol, kàposzta, egy sor édesburgonya, kapor, petrezselyem, a kerítés mellé felfuttatva némi uborka, előveteményként már kora tavasszal spenót, borsó, retek.

2021. máj. 21. 12:02
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

Háát...Nekem egy nagyon kis kertem van. A borsó meg a zöldbab nem gazdaságos,de saját és imádjuk a zsenge ízét. De pl répát hónapokig nem kell vennem és 400 ft-ba volt a 2 csomag mag. A retek 400/2 csomag és most itt 350 ft csomója,tehát már régen behozta az árát. Paradicsomom tavaly 5 bokrom volt,500 ft volt az 5 palánta és több kg paradicsom lett rajta. (Idén magról is vetettem). Uborkát 400ért vettem a 2 csomagot,még most is van tavalyi savanyú uborkánk és rengeteget is meg is ettünk. Ez fúrott kútról,permet nélkül.

Még vetek fekete retket,lila karalábét,patiszont. Van paprika,hagyma... Jóval pluszba van ember. Egész őszig nem járok zöldségesbe,max krumpliért.

Gyors számolva: 10.000 ft körül van a kertem és idén már nem veszek semmit. Ha elmegyek a zöldségesbe,akkor otthagyok 2000 ft-ot 1 alkalommal és ezt minden héten. Nagyon is megéri saját magunknak termelni.

2021. máj. 21. 14:32
 8/11 mindentudó99 ***** válasza:
77%
#3 Nyilván lehet nyereségesen számolni de kinek adsz el 300 jégsalátát ha egyszerre beérik? Meg heti 15 kiló cukkínit meg ilyeneket. Senkinek. Úgy meg rádrohad az egész. Sose számoltam hasznot tele a kert mindennel. De aszájos évben 3naponta 3 órát megy a szivattyú. Az áram is drága. Nem a haszonért termelem hanem magamnak. Nem eladásra. Sose számoltam utána. Csak gondoltam nem hozhat nagy hasznot
2021. máj. 21. 15:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Piacra vinni meg legalább 5000 ft naponta, helypénz+üzemanyag+4kor felkelni és ha nem adsz nyugtát a civil ellenőrnek, helyből 150.000 ft.

Nem vagyok ellene az otthoni kertészkedésnek, de szemmel látható pénzt ne várjon tőle senki.

2021. máj. 23. 09:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó,azért nagyban függ,hogy hova viszed a piacra...

Falu=500 ft-ot kérnek,a benzin kb 100ft és nincs ellenőr.

2021. máj. 23. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!